Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za "Teroristickým" útokem v Austrálii stojí Čech! Útok zachytily bezpečnostní kamery

Autor: rc, ČTK - 
22. července 2016
20:31

Útok na předměstí Sydney v Austrálii má na svědomí Čech! Jednašedesátiletý muž se zapálil ve svém voze a pokoušel se vjet do policejní stanice. Vše zachytily bezpečností kamery!

Autem vjel do policejní stanice a pak se zapálil! Útok na policejní stanici na předměstí Marrylands na západě Sydney spáchal Čech. Jednašedesátiletý muž, který se podle BBC jmenuje Peter Zhurawel, vjel do strážnice, ovšem uvázl na vjezdu. Ve svém vozidle se poté zapálil. Auto měl navíc vybavené plynovými lahvemi, ty naštěstí neexplodovaly.

„Víme, že vozidlo vjelo na příjezdovou cestu a kousek na chodník, explodovalo s řidičem uvnitř,“ řekl serveru ABC policejní komisař Andrew Scipione. „Od té chvíle se policii podařilo zjistit, že vozidlo se pak hrnulo po příjezdové cestě a v plamenech to válcovalo rovnou do zdi a pak dále do vrat,“ dodal.

Policisté museli rozbít okna auta, aby řidiče z plamenů zachránili. Útočník utrpěl popáleniny třetího stupně a na místě zasahovali jak hasiči, tak pyrotechnici.

„Je to zázrak, že nikdo další nebyl zraněn,“ pochválil zásahový tým Denis Clifford z policejního komisařství.

Ten pro ABC také řekl, že motiv útoku není stále jasný. Terorismus však vyšetřovatelé vyloučili. Muž podle všeho v minulosti trpěl psychickými problémy. „Vyšetřování ukázalo, že motivace pro to, co se odehrálo včera v noci, může souviset s rodinou,“ řekl asistent komisaře.

BBC totiž s odvoláním na soudní dokumenty informovala, že Zhurawel měl dnes předstoupit před soud kvůli sporu s příbuznými a podle sousedky byl touto perspektivou ohromen. Ve sporu podle ní jde o to, kdo se bude starat o devadesátiletou matku.

Útok popsala i očitá svědkyně. „Slyšeli jsme hluk, viděli jsme vůz, který narážel do zdi, pak explozi, policisté křičeli na muže, ať vystoupí z vozu, oni pak rozbili okno obuškem,“ řekla ABC očitá svědkyně Jacqueline.

Napadená policejní stanice na západě Sydney v minulosti čelila hrozbám. Nedávno byla její bezpečnost vylepšena nákladem čtvrt milionu australských dolarů, například o neprůstřelná okna.

Ohňový útok Čecha zachytily bezpečností kamery!

Ruudazvostravy ( 22. července 2016 23:25 )

Tý býku,to ten mylej vůl chtěl snat kopýrovat atentát na Hajdricha nebo co.Ale k těm bů*zerantům nejní ňák dyskůze,abi s toho prej nebil zas ňákej rasyzmus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání