Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrogovaný motorkář ujížděl policii rychlostí 200 km/h! Při pronásledování došlo i na střelbu

Autor: dce - 
25. května 2016
16:00

Dopravní policisté, kteří číhali na silnici na Kladensku, se nestačili divit, když kolem nich projel motorkář rychlostí 201 km/h. Při pronásledování motorkář ujížděl jako o život, nakonec ale skončil v příkopu. Snažil se ještě utéct v lese, ale po varovném výstřelu se radši vzdal.

Policisté hlídkovali u silnice mezi Hvězdicemi a Mšecí v pátek dopoledne, když se kolem nich doslova prořítil motocyklista rychlostí 201 km/h. „Po změření této rychlosti se vydalo policejní vozidlo VW Passat za ujíždějícím motocyklem, jehož řidič od prvopočátku nerespektoval  znamení k zastavení vozidla dávané zvukovou a světelnou signalizací,“ uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Asi po 10 kilometrech pronásledování i přes místní obce se policistům podařilo motorkáře předjet. „Motocyklista i v této situaci nerespektoval výzvy a snažil se služební vozidlo objet zprava, což se mu nepodařilo a narazil do pravé zadní části služebního vozu. Následkem nárazu  spadl do příkopu a ihned se dal na útěk do lesního porostu,“ informovala mluvčí.

Video  Zdrogovaný motorkář ujížděl policii rychlostí 200 km/h! Při pronásledování došlo i na střelbu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Následovalo stíhání utíkajícího hříšníka po lese. Muž se nezastavil ani po několika výzvách. „Policista následně použil donucovací prostředek, varovný výstřel. Po varovném výstřelu se podezřelý muž zastavil a byl policistou zajištěn,“ doplnila mluvčí.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým ujíždějícím motocyklistou je pětačtyřicetiletý muž ze Slánska, který se již v minulosti několikrát tohoto závažného dopravního přestupku dopustil,“ prohlásila Šteinerová. Muž dokonce nevlastnil ani řidičský průkaz na motorku, a navíc byl pod vlivem amfetaminu!

„Zasahující policista si při zákroku způsobil poranění v oblasti krční páteře a dolní končetiny a nyní je v pracovní neschopnosti,“ uzavřela Šteinerová.

bizon_pepa ( 25. května 2016 17:02 )

Kladno cowboys. Komedianti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání