Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vinili ho z 9 let staré vraždy prostitutky: Není dost důkazů, řekl soud

Milan M. byl zproštěn obražloby z vraždy prostitutky, ke které došlo před 9 lety.
Milan M. byl zproštěn obražloby z vraždy prostitutky, ke které došlo před 9 lety.  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: ČTK - 
11. května 2016
14:54

Českobudějovický soud zprostil pro nedostatek důkazů obžaloby Milana M., který byl viněn ze zavraždění dvaačtyřicetileté ženy v srpnu 2007. Žena se živila jako prostitutka ve Skoronicích na Českokrumlovsku, její mrtvolu našli lidé několik dní po vraždě v lipenské přehradě. Policie případ uzavřela loni na podzim. Rozsudek není pravomocný.

Obžalovaný Milan M. vinu popírá. Jeho obhájce navrhoval, aby byl zproštěn obžaloby, protože z dokazování prý nevyplynulo, že ženu zavraždil.

Policisté z vraždy dlouho podezírali cizince, který byl s obětí krátce před činem viděn. Zvrat ve vyšetřování nastal v momentě, kdy loni na podzim policii podala novou výpověď svědkyně. Žena, která se v době tragické události živila rovněž prostitucí, uvedla, že viděla Milana M., jak nakládá zavražděnou prostitutku do auta. Klíčová svědkyně v dubnu ale před soudem uvedla, že obžalovaného nikdy neviděla a policii prý označila jako viníka jiného muže. "Její výpověď nemůžeme považovat za věrohodnou," uvedl státní zástupce Petr Dušek.

 

Líčení, které začalo před měsícem, bylo v řadě aspektů komplikované. Soud předvolal přes dvě desítky svědků, řada z nich se však nedostavila, někteří před soudem odmítli vypovídat nebo tvrdili, že si téměř nic nepamatují. Často to byli lidé ve výkonu trestu nebo lidé, kteří jsou momentálně ve vazbě.

Obžalovaný před soudem tvrdil, že v minulosti trpěl schizofrenií, kvůli níž byl i několik měsíců hospitalizován v psychiatrické léčebně. Soudní znalci však jeho duševní chorobu zpochybnili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání