Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva sedmdesátníci málem ubili muže: Byla to sebeobrana, byl opilý, brání se

Zdeněk Vrubel s přítelem považují útok na vetřelce za pouhou obranu. Odmítají, že by byli vrahy.
Zdeněk Vrubel s přítelem považují útok na vetřelce za pouhou obranu. Odmítají, že by byli vrahy.  (Autor: Karel Janeček)
Autor: kaj - 
6. dubna 2016
07:29

Důchodci Zdeněk Vrubel (72) a Vladimír Čech (76) se bránili napadení neznámého podnapilého muže (42). Teď čelí obvinění z pokusu o vraždu!

Nevítaný host měl v sobě tři promile alkoholu, když se domáhal vstupu do bytu Zdeňka Vrubla v ulici J. Jabůrkové. „Hráli jsme s Vláďou šachy. Někdo mi tu bouchal, otevřel jsem dveře. Byl tam cizí chlap a vrhnul se na mě,“ popisuje Zdeněk Vrubel.

Nastala rvačka, při níž Zdeněk Vrubel spadl na zem. Vyděšení důchodci se do vetřelce pustili, vytáhli na něj i paličku na maso. „Neměl jsem úmysl ho zabít, jak se píše v tom policejním spise, kde to kvalifikují jako vraždu. Byla to nutná obrana!“ uvedl Vrubel, který spolu s kamarádem strávil tři dny v policejní cele. Policisté jim „přišili“ pokus o vraždu!

„Vrchní komisař moravskoslezské policie zahájil trestní stíhání mužů ve věku 72 a 76 let pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu, spáchaný formou spolupachatelství. Seniorům tak hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let,“ řekla policistka Gabriela Holčáková.

Po třech dnech seniory pustil na svobodu soud. Byli doposud netrestaní, zohlednil i jejich věk.

janinax ( 6. dubna 2016 09:24 )

Z těchto zákonů se mi chce zvracet!!!!Jen kdyby to bylo naopak,zmláceni by byli ti dva muži tak je to o.k a ten dotyčný ktrý je napad vyšel bez trestu.Tento stát s těmi idioty co máme ve vládě plus zákony jdou do srače..k je tak dál a za vraždu bude možná podmínka a za krádež bonbonů bude 20let na tvrdo ne-li doživotí

ollina ( 6. dubna 2016 07:44 )

Vetřelec přišel do bytu sám, oni ho tam nevlákali a mohl klidně odejít. Pokud je napadl v jejich bytě....nevidím důvod je soudit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání