Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Agresivní opilec se rozjel i s botičkou na kole auta: Policisté mu naměřili přes dvě promile

Agresivní opilec se rozjel i botičkou na kole auta: Policisté mu naměřili přes dvě promile
 (Autor: Městská policie Praha)
Autor: dce - 
17. února 2016
17:25

Špatně parkoval, byl agresivní na policisty a dostal botičku. Tak začal zásah městských policistů v Praze. Opilý muž se pak i s botičkou chtěl rozjet, ale nešlo to. Když mu ji strážníci sundali, odjel i přes upozornění, že pod vlivem řídit nesmí. V krvi měl přes dvě promile!

Případ oprsklého řidiče řešili městští policisté v noci na středu v ulici Hvězdova v Praze. Přijeli nejprve k hlášení špatného parkování – vůz zde někdo nechal přímo na zeleni na chodníku. Podle pracovníka místní ostrahy zde zaparkoval neznámý muž a odešel do blízkého baru.

"K vozidlu se přihlásil zjevně opilý muž. Od počátku se choval vulgárně, strážníkům nadával a byla s ním celkově těžká domluva. Když s ním hlídka přestupek projednávala, po chvilce jí řekl, že s přestupkem nesouhlasí, a odešel zpět do baru," uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

2598913:gallery:true:true

Strážníci na vozidlo tedy nasadili botičku. Po čtyřiceti minutách jim majitel vozu volal, že chce botičku sundat. "Protože byl muž od začátku konfliktní, celou situaci začal monitorovat také operátor kamerového systému. Ten dokonce zaznamenal, že po telefonátu s žádostí o odstranění botičky muž sedl za volant a pokusil se i s botičkou na kole odjet. Následně zjistil, že když se s vozidlem pokusil odjet, poškodil si přední nárazník," popisovala mluvčí.

To ovšem řidič popíral. Strážníci botičku odmontovali a muže upozornili, že je pod vlivem alkoholu a nesmí řídit. Ten sliboval, že řídit bude kamarád, který je střízlivý.

"Strážníci mu však nevěřili a pro jistotu zůstali opodál. Celou situaci stále monitoroval i operátor kamerového systému. O chvíli později muž skutečně nasedl do vozidla, vycouval na silnici a rozjel se do ulic Sdružení," dodala Seifertová.

Muže další hlídka zastavila o pár ulic dál. Dali mu dýchnout a naměřili téměř dvě a půl promile alkoholu. Případ pak přebrala státní policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání