Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Honzu a Kačenku zabil opilý strojvůdce: Měli se stěhovat do nového domu!

Autor: Jiří Čada - 
22. března 2016
19:29

Plánovali dlouhý, společný život! Jana B. (†30) a jeho přítelkyni Kateřinu (†26) však zabil opilý strojvedoucí nákladního vlaku Pavel V. (48). Ten dvojici jedoucí v autě v pondělí ráno smetl na železničním přejezdu v Golčově Jeníkově.

„Na podzim se Honza s Kačenkou měli stěhovat do nového domu, který si tu postavili. On pracoval jako vedoucí prodejny elektro,“ zoufala si včera sestra zemřelého Alena. Spolu s další Honzovou sestrou ji Blesk zastihl u zdrcených rodičů, které v jejich bolesti narychlo přijeli podpořit. „Je to strašné, chodili spolu pět let. Je to o to strašnější, že nedávno podobným způsobem zemřel bratranec,“ vzpomínala zdrcená Alena.

Se sestrou se společně ptají, zda k tragédii muselo dojít. Honza v pondělí ráno vezl Kačenku na nádraží do Golčova Jeníkova. Na železničním přejezdu, kde v tu chvíli v důsledku výluky na trati nefungovala signalizace, na oba čekala smrt.

„Jedno je jisté, strojvedoucí nákladního vlaku před tragickým střetem vůbec nebrzdil,“ uvedl v úterý zdroj seznámený s vyšetřováním. „Rovněž se prověřuje, zda v pondělí ráno strojvedoucí, který později nadýchal dvě promile, nebyl neplánovaně povolán svou firmou do práce,“ dodal zdroj. To odmítl zaměstnavatel strojvedoucího Pavla V. „Tohle tvrzení se nezakládá na pravdě,“ reagovala na dotaz Blesku pracovnice sekretariátu brněnské firmy. „Směny měl naplánovány dopředu až do úterý,“ zdůraznila.

Bez omluvy

„Nikdo z firmy, která strojvedoucího zaměstnává, se nám doposud neozval, neprojevil soustrast,“ potvrdila Blesku sestra zemřelého Honzy. „Rodina zvažuje podat na firmu trestní oznámení,“ dodala.

Železniční přejezd v Golčově Jeníkově v úterý ráno fungoval. Závory padaly, světelná i zvuková signalizace před průjezdem vlaku pracovala, jak se patří. „To muselo stát dva lidské životy, aby to zprovoznili?“ posteskl si muž, který na místo tragédie přišel zapálit svíčku. Už jen ty jsou nyní připomínkou neštěstí…

blondy ( 27. června 2016 18:24 )

90% vina opilý strojvedoucí, 1% řidič který vlak přehlédl,9% provozovatel protože měl tam dát pracovníka s praporkem.A ať neříkají že na to nemají lidi když je hromadně propouštějí. Přejezd znám a i když se rozhlédnete tak vidíte kousek do zatáčky a to je vlak u přejezdu dřív než myslíte. Dejte si to do google map a podívejte se kam až musíte strčit čumák auta aby bylo vidět na pravou stranu. A přejezdů v zatáčce je více. Vyzkoušejte si to kam až je vidět.

andywi ( 23. března 2016 15:47 )

hezký den, no nevím kolik lidí je tady znalých drážních předpisů, ale mám z některých komentů husinu. Jsem strojvedoucí a jezdím už nějaký ten pátek...ANO strojvedoucí má být střízlivý o tom se není co dále bavit...přejezdy můžou být vypnuty z činnosti pokud je to potřeba, ale v tom případě strojvedoucí dostane "rozkaz OP" (pro neznalé : 250m před přejezdem opakovaně dávat návěst pozor, 60m před přejezdem max.rychlost 10km/h) možná jste četli o žst.Bohumín, po havarii jsou tam přejezdy mimoprovoz...jedu 10km/h pískám a lidi si ještě 50m před vlakem vesele projedou( nebo to je cyklista neosvětlený nebo i lidi z kočárkama) a ten stres strojvedoucího? to už je nezajímá...a jak zůstane auto na přejezdu tak co pak? vlak není auto a 2500t se brzdí trochu hůře podívejte se do příručky autoškoly co hovoří o přejezdech...já smrti viděl na kolejích dost, a pro někoho to není hezký pohled, když je lidské tělo rozházeno na 300 metrech... bohužel ten strojvedoucí pil a to ho neomlouvá...je škoda dalších dvou životů, vinu má bohužel i řidič auta

vlamore ( 23. března 2016 14:41 )

zelvik22:..fungovaly druhý den ráno. Po nehodě. Jinak bylo napsáno,že překročil 4x povolenou rychlost,než měl!Což na nachráněném přejezdu nesmí. V tu dobu byl nechráněn!

placenta ( 23. března 2016 12:49 )

prostě souhra deb.ilních věcí oprava vožrala a asi taky nepozornost nevím no škoda 2 lidských životu

lm2209 ( 23. března 2016 11:36 )

Já hlavně nechápu,proč když už tamty závory dopr.ele jsou,tak proč nebyly dole ????To byl někdo línej je dolů dát ???Tenhle lenoch je viník a měl by jít bručet. A vy všichni, co se zastáváte toho ožraly..jste zřejmě také zcela normálně v práci běžně pod parou..Pokud podnikáte,tak vaše zaměstnance střízlivé nikdo neuvidí..Vážně?No potěš koště. Pak tedy jedině Vám přát ,aby by Vám podobný ochmelka zabil někoho,koho jste milovali..jinak to NEPOCHOPÍTE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání