Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vražedkyně Olga Hepnarová: Zkoušela žít s mužem, ale nevyšlo to

Autor: rap - 
27. března 2016
07:42

Posledních pět měsíců před spácháním hrůzného činu žila Olga Hepnarová s Miroslavem Davidem (75), který o ní jako o své milence při různých příležitostech hovořil. Nikdy ne s úctou nebo lichotivě. Byla to zvláštní dvojice.

Na vršovické adrese Prahy 10 v Rybalkově ulici 49 dnes už pana Davida nikdo nepamatuje. Třípatrový dům patří společenství vlastníků, nájemníci se tu vyměnili a z okolí si ho dokáže vybavit v paměti jen starší dáma venčící u zdi, podepírající Grébovku, svého pejska.

 „Já ho několikrát viděla, ale že bychom si padli do oka, to tedy ne. On se vždycky lidí stranil, když šel po ulici, jako by z něj čišelo, aby mu všichni dali pokoj,“ shrnula na dotaz Nedělního Blesku. Olgu Hepnarovou s ním viděla jen jednou. „Nějak v létě hledali před domovními dveřmi klíč a mluvili hodně nahlas, spíš se hádali, kdo ho kde ztratil.“

Video Vražedkyně Hepnarová, jak ji neznáte: Ve filmu se objeví nahá! - Bontonfilm
Video se připravuje ...

David byl podle jejích slov možná věřící, často ho viděla s knihou, kterou prý na ulici komusi ukazoval s tím, že v ní hledá Boha. „Mně se to tehdy zdálo směšné, on a Bůh?“ krčí rameny dáma s pejskem.

Z toho, co je o Miroslavu Davidovi známé, vyplývá, že Hepnarová u něj nocovala minimálně dva týdny před tím, než se vydala vraždit. Soudní znalec, psycholog Pavel Zemek, o ní prohlásil, že nikdy nedospěla k vyvrcholení, nebyla toho schopna.

Video Film o poslední popravené ženě v ČSSR Já, Olga Hepnarová: Podívejte se na ukázky! - Bontonfilm
Video se připravuje ...

To potvrzují i slova jejího přítele, který tvůrcům dokumentu zachycujícím její osud řekl, že trpěla návaly až hysterické zloby a vzteku. „Odvedl jsem ji do léčebny v Bohnicích, ale nevzali ji. Neměla vyšetření od obvodního psychiatra,“ svěřil se filmařům. Miroslav David dnes žije v jednom ústavu sociální péče ve Vršovicích. Potvrdila to pracovnice radnice Prahy 10 s tím, že jeho stav vyžaduje odbornou lékařskou pomoc. 

Vše o Olze Hepnarové na Blesk.cz naleznete ZDE

pavlik_prca_psy ( 27. března 2016 23:04 )

Ta žena byla v podstatě chudák. Byla nešťastná a nikdo jí nepomohl. Je jen otázkou času, kdy někoho zabije Miloš Zeman

sairait ( 27. března 2016 13:25 )

copak, tvá manželka ta kur.va mizerná ti spálila sváteční řízky? běž do hospody a dej porádnej žejdlík a až budeš mít odvahu, tak jí namel držku

mrd.vola ( 27. března 2016 13:22 )

strčil bych do ní svůj odpaňovací klacek úctyhodných rozměrů a upích jí pěknýho malýho klučíka s pětikilovou hlavou a pak by předla jak mourek

ejvm1712 ( 27. března 2016 10:52 )

S e r u na tu k u r v u

Desterz ( 27. března 2016 08:29 )

Nechutné, jak se v současné době glorifikují zločinci a vrazi. Pročpak asi?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání