Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vychovala ho a on ji utýral: Svou vlastní babičku nechal zemřít hlady ve výkalech

Autor: dce, zb - 
10. března 2016
05:00

Otřesný případ týrání seniorů nyní řeší soud v Plzni. Třiadvacetiletý Martin M. bydlel s babičkou, která ho odmalička vychovávala. On jí ale stejnou mincí neoplácel. Nechal nemohoucí babičku živořit bez jídla a pití dlouhé týdny. Sociálka ji našla ležet ve vlastních výkalech!

Když už ji dlouho neviděli, začali být sousedé Jarmily P. podezřívaví. Když nakonec její byt odpojili od elektřiny a dlužila na nájmu, zavítala k ní sociálka. Co našli, je šokovalo. Seniorka ležela vychrtlá a bezmocná na zemi vedle postele ve vlastních výkalech a vydávala nelidské zvuky.

Takhle se jí odvděčil její vnuk Martin, se kterým bydlela. Nedával jí najíst ani napít a vůbec se o ni nestaral. Přitom babička o něj pečovala už od malička. „Matka si našla jiného chlapa. S tím měla další dítě. Kluk tak zůstal u babičky. Jeho táta pracuje prý někde v Polsku a máma zemřela před pár lety. Skácela se na zahradě a byla hned mrtvá, údajně to byla plicní embolie,“ prohlásila jedna ze sousedek.

„Už pár let se tahal s partou feťáků. Odsud zmizel už před rokem, teď prý bydlí u kamaráda někde v Plzni,“ dodal soused. Peníze, které mu babička dávala na nájem, podle vlastních slov Martin utratil za drogy. Teď se má živit jako pomocný dělník a za utýrání babičky mu hrozí až 12 let vězení.

Ženu převezli do nemocnice, v tu dobu vážila méně než 30 kilogramů. Po dvou dnech zemřela. „Shledali jsme extrémní vyhubnutí. Zažívací trakt byl prázdný. Žena byla těžce podvyživená, extrémně vyhublá. Příčinou smrti byl rozvrat vnitřního prostředí při extrémním vyhubnutí. Jak dlouho hladověla? Předpokládám, že týdny, případně měsíce,“ uvedla lékařka, která seniorku pitvala, Marie Šamanová.

„Netrpí žádnou duševní poruchou, ale má asociální sklony. Jako člověk je extrémně sobecký a nerespektuje společenské normy. Necítí se zodpovědný za smrt babičky. Ani nechápe, proč ho vůbec obžalovali. Kouří marihuanu a bere pervitin. Není závislý, ale má předstupeň závislosti,“ řekla Eva Navrátilová o Martinu M.

kokorot ( 10. března 2016 11:28 )

co to meleš za pí.čoviny ty pitomej ***e, právě že západ a k tomu náš premiér se chce starat o uprchlíky, teď si jich doveze 4 500 a budeme se všichni o ně starat, platit jim jídlo, šatstvo, ubytování, školy, atd, kdyby to bylo jak tu meleš tak se budem starat o sebe, zatímco rusáci jim v jejich vlasti hážou bomby s napalmem na palici, ču.ráku

ellenic ( 10. března 2016 11:18 )

Ten magor na fotografii, byť má oči skryté vypadá jak magor už od pohledu . To není člověk, ale zrůda, nechat takhle trpět svoji babičku. A co další členové v rodině, to nic nevěděli, za babičkou nechodili, že byla vydaná na milost a nemilost toho hajzla . Zavřít a pod dozorem nechat dělat pečovatelské práce v domově pro seniory. Podotýkám pod dozorem, nejlépe pořádným karabáčem . Za každou chybu rána do hlavy.

pelagie ( 10. března 2016 11:04 )

bre-burda ( 10. března 2016 10:44 )

"Vychovala ho a on ji utýral: ..." Divný nadpis!? Kdyby ho vychovala, tak by ji přece nemohl utýrat. Asi ho tedy moc dobře nevychovala a sklidila co zasela. Ne že bych jí to přál, ale to jediné má logiku.

tgbg ( 10. března 2016 10:43 )

Toto z nás udělalo komunistické bezcharakterní jednání vše pro soudruhy komunisty všechno pro komunistickou stranu. Starší lidé, kteří tak mají komunisty propagandisticky vymytý mozek stále ještě nechápou, že každý se musí starat sám o sebe a že žádný komunizmus mu nepomůže. Jak vidno, akorát do pekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání