Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Seniorka (68) z Vysočiny: Přežila jsem svou pitvu!

Autor: Jiří Čada, Jiří Fabián - 
17. ledna 2016
05:44

Čtyři roky už má být po smrti! Není, ačkoliv má za sebou i pitvu. Řeč je o seniorce Miluši P. (68) z malé vesnice na Vysočině. Její pitvu totiž soudní lékaři z ostravské fakultní nemocnice vyúčtovali.

„To víte, po doktorech už také chodím,“ říká s úsměvem žena, která si v květnu 2013 nechala vyhotovit od zdravotní pojišťovny přehled úhrad své zdravotní péče. A čekal ji šok!

„Mami, oni tě v Ostravě pitvali,“ řekla tehdy své matce dcera Lenka, když nahlížela do zaslaného dokumentu. Nemocnice v něm za provedenou pitvu paní Miluše vyúčtovala pojišťovně přes 10 tisíc korun.

„Pro mě to tedy šok opravdu byl,“ říká seniorka. „Dcera je zdravotnice a tak okamžitě začala zjišťovat, co se stalo,“ dodává.  „Došlo k překlepu v číslici rodného čísla,“ řekl nyní mluvčí ostravské nemocnice Tomáš Oborný.

Víc událost komentovat nechtěl. Blesku se podařilo zjistit, že v tu dobu ostravští patologové skutečně pitvali ženu po dopravní nehodě s podobným rodným číslem jako má paní Miluše.

Ostravské fakultní nemocnici v tom čase „velel“ současný ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). „Ten se takovými věcmi rozhodně nezabýval,“ ohradil se mluvčí Tomáš Oborný.

Rada paní Miluše

Dnes už důchodkyně hororový žertík ostravských zdravotníků bere s humorem. Ale tehdy jí do smíchu moc nebylo. Dnes už důchodkyně hororový žertík ostravských zdravotníků bere s humorem. Ale tehdy jí do smíchu moc nebylo. | Jiří Čada

„Přišel sice omluvný dopis, ale ve všech dalších maminčiných výpisech úhrad je ta pitva trvale uváděna,“ vysvětlila Blesku dcera Lenka. „Už mi ji asi nikdo neodpáře,“ říká paní Miluše.

„Jen bych chtěla všem čtenářům Blesku vzkázat, aby si přehledy úhrad své zdravotní péče nechávali dělat pravidelně. Jen tak se předejde různým nedorozuměním či dokonce podvodům,“ zdůrazňuje důchodkyně.

..krakonos500 ( 18. ledna 2016 00:44 )

Dostali zaplaceno předem, tak babko koukej hupnout na stůl, zavři voči brouku a honem odvést předem zaplacenou práci!

naidka ( 17. ledna 2016 15:37 )

Copak, ztuhla ti záda?

naidka ( 17. ledna 2016 15:00 )

Za to ty nemáš tuhého už vůbec nic.

naidka ( 17. ledna 2016 11:37 )

Je vidět, že lidi z Vysočiny mají tuhý kořínek.

Mark ( 17. ledna 2016 09:26 )

mega tipy tečka com

Zobrazit celou diskusi