„Petr byl rozporuplná osobnost. Se spoustou lidí se bavil účelově. Měnil neustále názory,“ uvedl Petr Kučera s tím, že měl Petr Muk rozjetou skvělou kariéru a nic mu nechybělo.

„Petr celý život hledal duchovní zázemí. Narazil na judaismus, který mu byl sympatický. Zajímal se ale i o další víry, měl blízko k pravoslaví,“ zavzpomínal Kučera v rozhovoru pro iDnes.cz.

Jelikož byli Kučera s Mukem přátelé a také parťáci v kapele, není divu, že na zesnulého kamaráda Kučera často myslí. „Skoro denně. Zvlášť v poslední době při zkouškách. Pořád porovnávám situace. Znali jsme se od patnácti let. Když jdu po ulici, tak se mi při pohledu na nějaké místo vybaví konkrétní vzpomínka. Byla to zajímavá léta, která člověka utváří. Jsem rád, že jsme to prožili společně a navázali na to i hudebně,“ dodal.

Zpěvák Petr Muk v roce 2010 zemřel ve spánku. V krvi mu při pitvě naměřili 2,65 promile alkoholu. Příčinou smrti bylo udušení se zvratky. Muk v roce 1985 založil fenomenální kapelu Oceán, v níž hrál právě s Petrem Kučerou.

Fotogalerie
8 fotografií