Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Grázlové, kteří šikanovali učitelku: Škola je chce vyrazit

Autor: Ivan D. Hladík, ljš - 
16. února 2016
17:59

Původně dostali jen podmínečné vyloučení, teď se ale klepou, že je skutečně vyhodí. Vyšetřování krutého týrání profesorky Ludmily (†55) ve škole v pražských Malešicích pokračuje. Ve hře jsou tresty i pro další studenty, kteří jsou zachyceni na videu.

Škola chce k přísnějšímu potrestání útočníků přistoupit na základě dalších videí, na kterých je šikana zachycena. Ta jsou podle zástupkyně školy Taťjany Kubíkové mnohem hrůznější než ta, která vedení školy obdrželo v polovině ledna. „Rozhodli jsme se tyto žáky potrestat přísněji, a to vyhazovem ze školy. Nicméně musíme to ještě konzultovat s magistrátem hlavního města Prahy, který je naším zřizovatelem,“ vysvětlila deníku Právo. Dokument navíc musí podle ní podepsat ředitel školy. Ten je ale momentálně v pracovní neschopnosti a za celou dobu se k případu nevyjádřil.

Vedení nyní nově zvažuje také potrestání i těch studentů, kteří se nepodíleli přímo na šikaně učitelky, ale sledovali ji. Videa, která Blesk zveřejnil a přehrálo si je i vedení malešické průmyslovky, ukazují některé ze způsobů šikany profesorky ve 2.E. Podle Kubíkové je nyní bedlivě sleduje třídní profesor. Ten určí, kteří další studenti by mohli být potrestáni.

Zástupkyně také uvedla, že dostává denně spoustu výhrůžek. Prý se kvůli tomu chce obrátit na policii. „Už je to neúnosné. Každý den jich dostávám opravdu hrozně moc,“ řekla Blesku.

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

zlymikes ( 17. února 2016 21:03 )

A čemu se divíte? Vzali jsme si za vzor jistou zámořskou velmoc a tam učitele i střílí. Takže i to přijde k nám. A s tím neudělá nic i zmatená ministrině školství,mládeže a tělovýchovy. Kdysi v její kanceláři zvracel Tona Nebe do rohu.

tesarl ( 16. února 2016 22:46 )

To asi ne, protože v Diagnostickém ústavu můžeš být max.8 týdnů.

bum-bec-bum ( 16. února 2016 22:39 )

Přemístěni, to nemyslíš vážně. At jdou hajzlové makat. Výsledky pitvy na co? Byla nemocná, ale tohle ji dorazilo.

bum-bec-bum ( 16. února 2016 22:36 )

Tak hele, máš houno páru jak to na školách chodí. Zmalovaná holka, 13 let, obarvené vlasy se při hodině češe. Učitelka ji řekne: Kdybys raději koukala na to, abys měla něco v hlavě než na hlavě. Holka ji povídá: Drž hubu ty 3,14čo, podívej se na sebe, chodíš oblékaná jako hastroš, takhle bych nevylezla ani na dvorek. Učitelka ji popadla, dotáhla k ředitelce, ta té holce s úsměvem udělala tytyty a pak ji poslala do třídy. Učitelce řekla: Veruško nemohla bys přihmouřit oko, však víš, že její otec je naším největším sponzorem? Načež dala učitelka výpověd a maká raději v kanclu. Tam má víc a má svůj klid. A tohle je na denním pořádku. Co asi myslíš, že té Ludmile řekl ten připosranej ředitel. No hádej. Dětičky zbohatlíků smí vše. Dříve děti bohatých se museli učit i na ně vzal pan učitel rákosku a dnes?

mim33 ( 16. února 2016 22:29 )

Oběť není viníkem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání