Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Daniel zavraždil Elišku na oslavě svých narozenin. Přijdu si pro tebe, vzkázal vrahovi její strýc

Autor: ljš, Jana Ulrichová - 
15. února 2016
20:04

Přišla ze školy a vyrazila za svým klukem, aby spolu oslavili jeho narozeniny. Domů už se ale třináctiletá Eliška z Teplic nevrátila. Z jejího o rok staršího přítele, vyznavače Hitlera a stylu emo, se vyklubal vrah. V chatce, kde oslava probíhala, ji ubodal. Strýc zavražděné dívky mu poslal drsný vzkaz.

Pro zavražděnou Elišku vytvořili její kamarádi pietní místo u školy, kam chodila. Uctít její památku tam v pondělí přišli i její strýcové. Jeden z nich, Evžen M., poslal prostřednictvím Blesku vrahovi velmi emotivní vzkaz. ƒ„Budu čekat. Jednou nastane ta chvíle, kdy si pro něj přijdu, a pak mu to vrátím,“ řekl. Dodal, že popsat to, co rodina Elišky teď zažívá, nelze. „To se nedá vyjádřit, nemám na to slova,“ řekl.

Blesk se pokoušel kontaktovat i rodinu Daniela B., který teď pobývá v diagnostickém ústavu v Boleticích. V činžovním domě, kde žijí, ale nikdo neotvíral. Televizi Prima pak Eliščin strýc řekl, že jim vrahova rodina nebyla neznámá. „Jezdili spolu na dovolenou, chodili na pivo. Už tehdy to byl prý ale magor,“ řekl.

Zda mladý vrah, jehož profily na sociálních sítích jsou plné odkazů na Hitlera a násilí, svůj čin plánoval, nebo během narozeninové oslavy došlo k hádce, není zatím známo. Policie kvůli věku pachatele i oběti žádné informace o případu neposkytuje.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání