Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Jičína se srazily dva kamiony, dodávka a osobák: Jeden člověk zemřel

Autor: ČTK, ljš, mal - 
2. února 2016
14:41

Na obchvatu Jičína se v úterý kolem poledne střetly dva kamiony, do kterých následně vrazila dodávka a osobní automobil. Jeden z řidičů kamionu zemřel, další čtyři lidé skončili se zraněními v nemocnici.

Podle mluvčí  jičínské policie Hany Klečalové čtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Volvo, který jel ve směru od Mladé Boleslavi na Hradec Králové, vyjel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím nákladním vozem Mercedes. „Do havarovaných vozidel narazila dodávka a osobní vůz,“ řekla Klečalová. Při nehodě zemřel řidič mercedesu, v nemocnici skončili také řidiči druhého nákladního vozu a dodávky a také dvě spolujezdkyně z osobního auta.

Kvůli nehodě bude podle Klečalové obchvat Jičína několik hodin uzavřený. „Provoz je vedený po objízdných trasách po místních komunikacích, je potřeba dbát pokynů policistů,“ řekla mluvčí. Zda nehodu způsobil mikrospánek, technická závada, nebo něco jiného zjišťují kriminalisté. Podle informací Blesku může na vině být také silný poryvový vítr, který v místě foukal.

V Královéhradeckém kraji to je již druhá tragická nehoda, ráno devětadvacetiletý řidič octavie v Hořičkách na Náchodsku narazil do domu a namístě zemřel. Ze silnice vyjel z dosud nezjištěných příčin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání