Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strážník z Plzně se střelil do nohy. Vlastní zbraní

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
12. ledna 2016
12:22

Je zkušený, přesto udělal chybu. Strážník plzeňské městské policie se v neděli na jedné ze služeben postřelil při čištění služební zbraně do nohy. Zdravotníci ho převezli do nemocnice, nebyl v ohrožení života. Případem se zabývá státní policie.

Strážník není žádný nováček, u městské policie slouží několik let. „Při čištění zbraně a následné manipulaci došlo k náhodnému výstřelu. Střela způsobila zranění v oblasti stehna. V místnosti, kde k mimořádné události došlo, se nacházel v době incidentu zcela sám,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Jednou z možných variant, které zatím policie nevyloučila, je technická závada na zbrani. Přesné příčiny ale určí až vyšetřování. „Už teď je ale zřejmé, že nešlo o systémové selhání, ale selhání jednotlivce, který porušil dané bezpečnostní předpisy na úseku zbraní a střeliva,“ dodala Pužmanová.

Plzeňské strážníky, kteří slouží s pistolemi staršími než 20 let, čeká přezbrojení. Primátor Martin Zrzavecký loni na jednání zastupitelstva uvedl, že v letošním roce by se mělo s výměnou zbraní začít. Náklady by se měly pohybovat kolem 2,5 milionu korun.

rumungro ( 12. ledna 2016 13:11 )

Nechtělo se mu na pochůzku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání