Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Štědrovečerní vrah zabil ženu i syna: Bál se, že přijde o vztah, a trpěl méněcenností, říkají příbuzní

Autor: shp - 
7. ledna 2016
10:05

Byl to normální muž, který chodil do práce, měl své koníčky a žil obyčejným životem. Bál se však, že přijde o vztah, a vůči své dominantní manželce trpěl pocitem méněcennosti. Proto se rozhodl zabíjet. Tak popsali štědrovečerního vraha Jiřího M. (†50) z Českých Budějovic jeho příbuzní pro iDNES.cz.

Se svým bratrem podle příbuzné neudržoval absolutně žádný vztah, stejně jako se svou původní rodinou. Strach ze selhání vztahu muži zatemnil úsudek a na Štědrý den se z něj stal vrah, který spáchal jednu z nejděsivějších vražd v Českých Budějovicích.

Již v minulosti ho opustila žena a on nechtěl, aby se jeho osobní tragédie znovu opakovala. „I po dobu trvání prvního manželství se staral o nevlastního syna, a dal mu dokonce své jméno. Na exmanželku pak převedl podíl po rodičích zděděného rodinného domu na Lidické třídě. Stejně se zachoval i ke druhé ženě, také ona se stala spolumajitelkou domu,“ řekla příbuzná.

Podle ní mu jeho současná manželka jasně naznačila, že se ho chystá opustit. On proto vzal do ruky nůž a ubodal ji, stejně jako desetiletého nevlastního syna. Jejich těla následně polil hořlavinou a založil požár v garáži. Při něm pak sám zahynul.

Muž se podle švagrové také nejspíš bál, že přijde o střechu nad hlavou. Proč ale zabil i desetileté dítě, zůstává záhadou. Možná se stal nepohodlným svědkem vraždy. Kriminalisté dokončují v těchto dnech znalecké expertizy. Ve vzduchu visí, že bude případ odložen.

dumik ( 11. února 2016 06:28 )

takže je omluven? chudinka opouštěná?

y1xcvbnm ( 7. ledna 2016 12:28 )

Tak to tedy báječně vyřešil !!!!!

naidka ( 7. ledna 2016 11:57 )

Normální muž se sekýrovat nenechá, aby trpěl méněcenností, jenom slaboch.

Slavek ( 7. ledna 2016 11:27 )

skoda ze nemyslel politicky, mel se opasat granatama a vlitnout do poslanecky kantyny. Pred tim zavolat do redakce Blesku, ze je Blanickej rytir, a ze jde s tim "nedoknutelnym" povlem zatocit. Oni by alespon rok zkrotli.

Slavek ( 7. ledna 2016 11:25 )

Naopak! Asi ho s*ala hodne dlouho, tak ji vyridil. Mladyho, kterej mu asi taky pil krev, poslal za ni at neteskni, no a sebe tam poslal, aby mel uz konecne klid. Je to REBEL!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání