Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mlsný kocour se chytil do plechové pasti: Záchrana nebyla jednoduchá

Autor: hra - 
18. ledna 2016
22:54

Na neobvyklý zásah vyjížděli pracovníci odchytové služby a útulku Animal Rescue. Zachraňovali kocoura, kterému uvízla hlava v plechovce. Bez pomoci by zahynul trýznivou smrtí.

„Mlsný kocour nacpal hlavu do prázdné konzervy a světe, div se, nešla vyndat. Naštěstí si lidi zoufalého zvířete všimli a zavolali nás,“ uvedl Vladimír Kössl z Animal Rescue. Záchrana ale nebyla jednoduchá. I když se podařilo zvíře odchytit, hlavu měl natěsno v plechovém sevření.

Na pomoc musely přijít nůžky na plech. Vladimír Kössl plechovku rozstříhal. Záchrana se naštěstí podařila a kocour kromě stresu neutrpěl žádné poranění. Teď se dává dohromady pod dohledem pracovníků útulku.

Kocour fotbalista

Není to první neobvyklá záchrana kocoura pracovníků Animal Rescue. Loni v červenci Vladimír Kössl vysvobozoval na fotbalovém hřišti zvídavého kocoura z brankářské sítě. Zvíře se zamotalo do ok tak, že si přiškrtilo polovinu těla a nemohlo ven. I v tomto případě by bez lidské pomoci zahynulo.

Animal Rescue České Budějovice

Jen za loňský rok se pracovníci Animal Rescue postarali o 403 zvířat, z toho bylo 226 psů, 114 koček a 23 jiných zvířat včetně želv, papoušků či ovcí. Původním majitelům předali zpět 170 zvířat, dalších 179 našlo nové domovy. Deset zvířat muselo být kvůli poranění utraceno, nebo uhynulo.

asijo ( 19. ledna 2016 01:29 )

Takové pasti by měly být i na zloděje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání