Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté třikrát taserem pacifikovali opilého a zfetovaného agresora v pražském metru

Video se připravuje ...
Autor: dce, mal - 
22. prosince 2015
15:53

Hlášení o agresivním muži v pražském metru obdrželi policisté v pátek v noci. Celý zásah končil trojím použitím taseru proti velmi agresivnímu muži.

Byl pátek těsně před půlnocí, když policisté zasahovali v metru v Praze na zastávce Karlovo náměstí. Zde se pohyboval zmatený, nicméně poměrně agresivní muž s nožem v ruce, kterým ohrožoval další cestující.

"Na místo jsme okamžitě vyslali policisty hlídkové služby. Ti, jakmile přiběhli do vestibulu metra, spatřili konkrétního muže, ještě stále s nožem v ruce. Jeden z policistů využil zákonného oprávnění a použil donucovací prostředek hrozby střelnou zbraní. To se dá říct, že dotyčného popudilo a policisty začal verbálně napadat," řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Video  Výtržníka v pražském metru umravnil až taser.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

"Dokonce zakročující policisty vybízel k souboji slovy 'Dělej, se*u na tebe!'" Policisté ovšem ve vestibulu metra nemohli pistoli použít, aniž by ohrozili nevinné lidi kolem. Proto nastoupil policista disponující taserem. Muže upozornil, aby svého protiprávního jednání zanechal, toho ale útočník nedbal a vypadalo to, že napadne i policisty.

"Na novou situaci s taserem pak reagoval slovy 'Ty máš taser, tak pojď, svi*ě!', a začal před sebou „šermovat“ igelitovou taškou, kterou měl plnou věcí," pokračoval Hulan.

Dotyčného muže taser zasáhl do zad. Když chtěli policisté muže spoutat, stále s nimi bojoval a choval se naprosto agresivně a hyperaktivně. Policisté opět použili taser – tentokrát do dolních končetin.

Na místo přijela i záchranná služba – právě kvůli použití taseru. "Policisté muže vyvedli ven, právě k záchranářům, které ale tento výtržník začal taktéž napadat a zároveň začal poškozovat sanitní vůz. Proto byl použit taser proti tomuto muži potřetí," informoval mluvčí.

"Test na alkohol prokázal v mužově dechu téměř jeden a půl promile alkoholu, test na drogy zase požití marihuany a pervitinu," doplnil Hulan. Muž byl později předveden na služebnu s podezřením na trestný čin výtržnictví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání