Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hra na honěnou s policisty kolem benzínky: Opilý řidič neutekl ani pěšky

Policisté honili mladíka kolem benzínky.
Policisté honili mladíka kolem benzínky.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
30. října 2015
13:30

Dvě kolečka kolem čerpací stanice a pak útěk po svých. Šestadvacetiletý mladík z Prahy ale daleko nedoběhl. Policisté ho rychle dopadli a naměřili mu jedna a půl promile alkoholu v dechu. Nebylo to navíc poprvé.

Mladíka se policisté rozhodli zkontrolovat v pátek 10. října dvě hodiny po půlnoci, když jel po ulici Pod Višňovkou v Praze 4. Dali mu pokyn k zastavení, na což ale nereagoval, sešlápl plyn a začal ujíždět. „Pronásledování však netrvalo příliš dlouho, řidič dvakrát objel benzínovou stanici, vozidlo zastavil a dal se na útěk. Ani toto pronásledování ‚po svých‘ však netrvalo moc dlouho, protože mladík zakopl a upadl,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté pak zadrženého šestadvacetiletého řidiče podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní s naměřenou hodnotou více než 1,5 promile alkoholu. „Policisté lustrací zjistili, že mladík má zároveň zadržený řidičský průkaz. O ten přišel tři dny před tím, když měl dopravní nehodu, při které zezadu narazil do před ním jedoucího vozidla. I v tomto případě měl pozitivní test na alkohol s naměřenou hodnotou více než jedno promile,“ dodal mluvčí.
V obou případech je nyní mladík podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
Video  Policisté honili mladíka kolem benzínky.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání