Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dealer házel drogy do Vltavy: Na pervitin se vrhla labuť

Autor: bop - 
1. října 2015
19:39

Zpočátku všechno vypadalo jako běžná kontrola. Policisty na Smíchově zaujal svým chováním mladík (26) na kole, který svou vinou téměř skončil pod koly projíždějící sanitky. Při bližším pohledu strážníci zjistili, že navíc to, co má v ústech, není jen tak nějaká cigareta, ale marihuanový joint. Strhla se honička, a když začal muž do Vltavy odhazovat balíčky s pervitinem, bylo jasné, že to nebude žádné neviňátko.

Všechno zprvu vypadalo jako obyčejný dopravní přestupek. Marihuanová cigareta ale poukazovala na to, že by mohlo jít i o víc. Jak se ukázalo, šestadvacetiletý mladík byl nejspíš drogový dealer. Jakmile si všiml zájmu policistů, snažil se před nimi utéct a odhazoval přitom od sebe balíčky s drogou, později identifikované jako pervitin.

Měl ale smůlu. Balíčky naházel do Vltavy, ale ještě než se stihly potopit nebo rozpustit, zasáhl projíždějící skifař. "Policisté muže na útěku doběhli, zpacifikovali a poté si přes operačního důstojníka přivolali kolegy z poříčního oddělení. Jeden ze zasahujících policistů navíc duchapřítomně seběhl k řece, kde požádal o pomoc projíždějícího skifaře. Ten policistům vyšel vstříc a z hladiny řeky posbíral šest sáčků ze sedmi, ovšem poslední se mu najít nepodařilo. V té době už na lodích dorazili také policisté a strážníci, kteří po chvíli nalezli i poslední balíček. Nutno zmínit, že dorazili právě včas. Na poslední dávku pervitinu si už totiž brousila zobák labuť, která se drogu pokoušela ochutnat," popsala událost policejní mluvčí Iveta Martínková.

Naštěstí se ale žádná labuť nakonec nesjela a ptačí zdraví zůstalo uchráněno. Pervitin vylovený z řeky vážil pět gramů, což je trojnásobek hranice trestného činu. To by asi sebevětší opeřenec nerozdýchal. Pervitin se navíc podařilo zjistit i v mladíkově krvi. Mladý dealer je teď podezřelý z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi. Řešit se navíc budou i dopravní přestupky, kterých se dopustil při jízdě na kole.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání