Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevrah napsal sestře, že skočí ze Žďákovského mostu. Policisté ho našli včas

Muž chtěl spáchat sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu. Ten je ale zavřený kvůli rekonstrukci.
Muž chtěl spáchat sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu. Ten je ale zavřený kvůli rekonstrukci.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská, Mária Rušinová)
Autor: lm - 
1. října 2015
13:56

Pohotovost a duchapřítomnost sestry mu zachránila život. Sedmačtyřicetiletý muž z Příbramska se rozhodl problémy v osobním životě vyřešit sebevraždou. Rychlý zásah policie po sestřině oznámení ale tragédii zažehnal.

Muž plánoval spáchat sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu na Písecku. Jeho vystrašená sestra zalarmovala policisty ihned poté, co jí muž poslal svůj záměr SMS zprávou.

Záchranná akce trvala mužům zákona čtyřicet minut. "Policisté propátrávali lokalitu u Žďákovského mostu na obou březích řeky, kdy se jim podařilo nejprve nalézt automobil, ve kterém pohřešovaný muž z domova odjel. Čimeličtí policisté po chvíli vypátrali i muže, a to v lese poblíž mostu. Naštěstí mu jeho úmysl ublížit si překazili včas," popsala na webu policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Muže poté předali do péče zdravotníků.

Život nešťastnému muži zachránila nejspíš i rozsáhlá rekonstrukce Žďákovského mostu, který je kvůli opravám zcela uzavřen. „Na most nemají lidé volný přístup, musel by překonat zábrany a oplocení. Navíc tam v té době pracovali dělníci,“ uvedl pro portál idnes.cz stavbyvedoucí Jakub Vodňanský.

 

pepan11111 ( 1. října 2015 16:45 )

Tohle jsou jen Idioti , který se zabít nechtěj , jen na sebe upoutat pozornost. Já jsem se chtěl před rokem skočit pod vlak a nakonec jsem tomu odolal ale v životě bych to nikomu neřekl.

saldo ( 1. října 2015 14:22 )

Pozér - jako celá řada dalších rádobysebevrahů, kteří místo aby v tichosti a o samotě svůj život ukončili, zalarmují kdekoho včetně policie (někdy) a pak se v klidu prochází po lese poblíž sděleného místa. Už schází jen avízo na TV Nova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání