Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Guru Jára ve vazbě prý umírá! Upadl do bezvědomí a přestal přijímat potravu

Autor: dce, ČTK - 
12. října 2015
14:54

Guru Jára strávil v manilském vězení již pět měsíců a podle jedné z jeho obdivovatelek to s ním jde z kopce - vypadá to, že umírá. A vše kvůli deprimujícímu a absolutně nevhodnému prostředí pro osobu jeho úrovně.

Už loni dostal od soudu Jaroslav Dobeš, známý jako Guru Jára, trest deset let vězení za několikanásobné znásilnění. Svou vinu odmítal i z daleké Asie. V květnu letošního roku se ho podařilo zadržet na jednom z filipínských ostrovů. A putoval rovnou do manilského vězení.

Loňský rozsudek zrušil Vrchní soud v Olomouci, ale nikdo neví proč. Guru Jára a pravděpodobně i jeho oběti nyní s napětím čekají, co bude dál. Soud ve Zlíně nyní čeká, jak rozhodnou manilské úřady o předání vězně do Čech.

A Dobeš ve vězení zatím chřadne. Aspoň tak to popisuje jedna z jeho obdivovatelek, Dagmar Světlovská. "Už pět měsíců trpí v mučivých podmínkách imigrační vazby v Manile, jeho tělo je 40stupňovými vedry, špatnou stravou, děsivými hygienickými možnostmi v prostředí spolubydlících zločinců, krys, švábů totálně vyčerpané a hrozí mu kolaps, který v tomto prostředí znamená jediné. Smrt," popisuje dramaticky Světlovská.

Guru Jára opakovaně upadl do bezvědomí, před pár dny přestal přijímat potravu a jeho život visí na vlásku. Podmínky ve vazbě se v posledních dnech ještě výrazně zhoršily poté, co tu přibylo mnoho desítek dalších zadržených osob a navíc se odsud podařilo utéct jednomu Korejci, což mělo okamžitě za následek nejen výměnu mnoha bachařů, ale také obrovské zpřísnění režimu v celém zařízení.“ Tak vše popsal jeden z žáků Guru Járy, který se o víkendu vrátil z Manily, kde se krátce setkal s Guru Járou ve vězení. 

Dobeš je prý příšerně vyhublý a i  Světlovská mluví o nebezpečí jeho smrti. Samozřejmě i nadále ho hájí, protože věří, že Dobeš je nevinný. "Mučení Guru Járy je skandálem celosvětového rozsahu!"

Dobeš podle obžaloby ženy a dívky na různých seminářích takzvaně "odháčkovával". Tvrdil, že všemožné problémy žen jsou způsobeny háčky, které v nich zanechali dřívější sexuální partneři a které jim prý znemožňovaly žít plnohodnotný život. Guru Jára pak tyto takzvané háčky sexuálním aktem údajně uvolňoval. Klientky školy však o této metodě nic nevěděly, většinou jim byla nabídnuta na konci i vícedenních seminářů, aniž věděly, jak metoda probíhá. Podle obžaloby, která popisovala osm takových případů v letech 2004 až 2007, se u poškozených projevila posttraumatická stresová porucha. Této metody se mělo zúčastnit asi 350 žen.

salto ( 13. října 2015 08:23 )

salto ( 13. října 2015 08:21 )

Bereš na to něco?

jerry ( 13. října 2015 07:32 )

Většina z lidských velikánů byla v době svého žití nepochopena.

zarazenyprd ( 12. října 2015 22:17 )

Zkusil odháčkovat Francku, z toho by každej chcípnul.

majojo ( 12. října 2015 21:12 )

Deviace a její vědomé uplatňování v praxi je mimochodem taky trestný čin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání