Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dopadli uprchlého vězně: Schovával se u matky

Z věznice uprchl vězeň Tomáš Kiss
Z věznice uprchl vězeň Tomáš Kiss  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
10. října 2015
11:12

Policistům to udělal hodně jednoduché. Jednadvacetiletý vězeň Tomáš Kiss, který v noci na pátek uprchl z věznice Ostrov na Karlovarsku, si to zamířil rovnou k mamince, která bydlí v Chomutově. Policisté ho tak sebrali ještě v noci.

Muži odsouzenému na 14 měsíců za majetkovou kriminalitu měl trest skončit v dubnu 2016. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Věznice po útěku vyrozuměla policii a vyhlásila pohotovost. Podle prvních zjištění odsouzený muž přeřezal mříž v dozorové části věznice a přelezl plot. Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému a na místo vyslal zásahovou hlídku. Generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek po příjezdu do Ostrova nařídil prověrku výkonu strážní služby. Naposledy utekl vězeň z Ostrova v roce 1992.

Věznice Ostrov je 16 kilometrů od Karlových Varů. Je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru, tedy druhého nejmírnějšího typu. Věznice je rozdělena do tří samostatných objektů. Ubytovací kapacita činí 900 osob, aktuální počet vězňů je 1029. Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice. Její operační středisko pochází z 80. let.

tajna1509 ( 10. října 2015 22:34 )

 v americe je dospely v 21 letech a v cesku zaviraji deti za kradeze a ti co ukradli miliony tak jezdi v drahych autech a smeji se kudla protoze vedi ze ty miliony nikdy od nich nedostanou a mlade decko zavrou paka jalove

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání