Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roman Janoušek zůstává v base: Lékaři byli proti, žádné riziko mu prý nehrozí

Autor: shp - 
11. února 2015
07:05

Pražský kmotr Roman Janoušek (46) zůstává za mřížemi! Se svou žádostí o přerušení trestu kvůli úrazu hlavy totiž neuspěl, napsalo Právo. V brněnské věznici si tak dál musí odpykávat trest za sražení ženy automobilem v opilosti. Janoušek za něj dostal čtyři a půl roku ve vězení.

Janoušek se snažil o přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Ale marně. „Mám zprávu z vyšetření, kde jeden lékař doporučuje přerušit trest, a dva jsou proti. Výsledek je tedy nepřerušit a o to se opřel soudce ve svém rozhodnutí,“ řekl listu Janouškův právník Vít Široký.

„Závěrem komise je, že jsou schopni mu poskytnout lékařskou péči i v případě nějakého úrazu nebo nekontrolovaného pádu. Že se rizika ničím neliší od toho, k čemu by mohlo dojít v civilu,“ dodal advokát. S rozhodnutím doktorů však nesouhlasí. I nadále tvrdí, že Janoušek není schopný pobytu v chládku.

Rozhodnutí soudu z minulého pátku převzal v úterý. Do konce tohoto týdne proti němu však podá stížnost. Boj o přerušení trestu tak nekončí. Mluvčí brněnského soudu Lenka Smutná nechtěla zamítnutí přerušení trestu komentovat.

Janoušek v roce 2013 podstoupil operaci hlavy kvůli úrazu, který utrpěl o rok dříve. Při plavbě na jachtě se měl uhodit do hlavy o stěžeň. Podle lékařů mu ale za mřížemi nehrozí žádné větší zdravotní riziko než na svobodě. Brněnská věznice má navíc vlastní nemocnici.

karmavana ( 11. února 2015 11:03 )

Přerušení trestu ze zdravotních důvodů mu neprošlo, protože od něho všichni slušní lékaři dávají ruce pryč a jemu a MUDr. Rathovi (dojíždí do Vrchlabí v současné době) už zůstal pouze Vrchlabský "Cvach", všehoschopný a neschopný senátor Dryml. Ale i ten je už se svou pověstí na úrovni svých prominentních "pacientů". Takže jeho posudky u soudu spíše vyvolávají úsměvné situace.

hejhej ( 11. února 2015 10:43 )

Jen ať si Janoušek posedí v kriminále co nejdéle.Zachoval se jako ožralé hovado, zatím mu nepomohl ani "odborník" Dryml. Zřejmě lékař z neurochirurgie, který ho vyšetřoval není úplatný a to je dobře že nevěří jeho prolhaným žvástům o potížích, které nemá.V době před nástupem do kriminálu se vyvaloval na slunci na jachtě a to potíže nebyly??? LHÁŘ

krat5 ( 11. února 2015 09:59 )

Nepište o takových muklech, nikoho to nezajímá.

krat5 ( 11. února 2015 09:58 )

moiaza ( 11. února 2015 09:47 )

Nedávno jsem se k večeru díval na oblohu. Směrem na západ letělo hejno modrých zlodějských strak. A nikdo po nich nestřílel. Letěly si v klidu a vypadaly velice spokojeně.

Zobrazit celou diskusi