Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec „odháčkování“, dopadli guru Járu! Schovával se na Filipínách

Autor: ČTK, shp - 
18. května 2015
09:16

Snažil se uniknout spravedlnosti, ale marně! Na Filipínách byl zatčen Jaroslav Dobeš (44), zakladatel ezoterické školy Poetrie, známý jako guru Jára, kterého soud ve Zlíně loni odsoudil na deset let za znásilnění. Informoval o tom filipínský list The Standard News, podle něhož byl Dobeš zadržen v pátek příslušníky imigrační policie ve městě Dapa na ostrově Siargao.

Dobeš a jeho blízká spolupracovnice, čtyřicetiletá Barbora Plášková, byli souzeni v nepřítomnosti, protože oba uprchli do ciziny. Pláškové soud vyměřil 9,5 roku vězení za znásilňování studentek školy. Oběma hrozilo až dvanáctileté vězení.

Dobeš podle obyvatel ostrova Siargao pravidelně přilétal na Filipíny a zase je opouštěl od roku 2005, přestože v tomto roce byl vydán příkaz k jeho deportaci ze země.

Dobeš podle obžaloby ženy a dívky na různých seminářích takzvaně odháčkovával. Tvrdil, že všemožné problémy žen jsou způsobeny háčky, které v nich zanechali dřívější sexuální partneři a které jim prý znemožňují žít plnohodnotný život. Guru Jára pak tyto takzvané háčky sexuálním aktem údajně uvolňoval.

Klientky školy však o této metodě nic nevěděly, většinou jim byla nabídnuta na konci i vícedenních seminářů, aniž věděly, jak metoda probíhá. Některé se bránily, většina z nich však po úvodním dechovém cvičení nebyla schopná ovládat své tělo a reagovat.

Lektorky školy v čele s Pláškovou dívky většinou stimulovaly na pohlavních orgánech a řídily dechové cvičení, poté se nečekaně objevil Dobeš a zpravidla vykonal na ženách krátkou soulož.

Podle obžaloby, která popisovala osm takových případů v letech 2004 až 2007, se u poškozených projevila posttraumatická stresová porucha. Semináře se konaly na několika místech včetně domu ve Zlíně nebo statku v obci na Olomoucku.

Podle státní zástupkyně Dobeš školu vytvořil jako zdroj své obživy. Tzv. odháčkováním podle obžaloby prošlo asi 350 žen. Řada z nich se mu podrobila dobrovolně, jiné však nikoli.

Dobeš byl podle svědkyň ve své komunitě velmi ctěn a obdivován. Škola Poetrie nabízela semináře jógy, tantry, astrologie či práce s energií.

lightyellow ( 4. srpna 2015 22:07 )

Bylo nebylo, jednoho dne, byla jedna moje kámoška na odháčkování a byla úplně nadšená. Nějak se to provalilo k jejímu fotrovi - hnusnej fízl. Neuměl unést, že jeho dcerunku "navštívil" nějakej Guru, tak se postaral o to, aby seděl.. A tak to všechno začalo.. Chudák Len**..

lightyellow ( 4. srpna 2015 21:58 )

jedna holka šla na odháčkování, strašně se jí to líbilo, její kámoška to neuměla unést, tak si vymyslela tohle scestné obvinění...

salto ( 19. května 2015 09:33 )

Bude chodit jako kovboj, který strávil celý život v sedle

ruudazvostravy ( 18. května 2015 16:52 )

Nojó lydički,dyk von ten gůru má prej hroznýho čů*ráka.Taki to na tom vobrásku ukazuje a mr*tki?Tý prej má k dyspozycy dycki pár belýků.

pepen ( 18. května 2015 13:27 )

V Čechách je možné vše!!!!Za zaháčkování mu platili slušné peníze-doroty!!!Ve vězení to bude muset provádět zdarma!!!!Asi už se těší-tam to může být obráceně!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání