Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto skončilo v bahně: Zraněný řidič upadal do bezvědomí

Autor: ljš - 
2. října 2015
10:06

Jel příliš rychle, nezvládl řízení a skončil v zabahněné stoce u obce Česká u Kuřimi. Jednašedestátiletého řidiče, který upadal do bezvědomí, se pokoušel vyprostit policista, který mu tak zachránil život. Nakonec muže z auta ale vytáhli až hasiči.

„Jedenašedesátiletý řidič jedoucí po R46 ve směru na Svitavy se na poslední chvíli rozhodl odbočit ze čtyřproudé silnice do Lelekovic. Při manévru nezvládl řízení, dostal smyk a narazil do svodidel. Osobní automobil Citroen skončil po kotrmelcích v odpadní stoce,“ popsal nehodu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muž měl velké štěstí, že auto skončilo na kolech, a ne na střeše. K nehodě dorazili jako první kuřimští policisté. „Když zraněný s hlídkou nekomunikoval, policista neváhal skočit do stoky a snažil se muže z hodně poškozeného vozidla vyprostit. Zraněného se mu v jeden metr hluboké vodě s bahnem nepodařilo vlastními silami vytáhnout. Tak muži aspoň do příjezdu záchranářů a hasičů poskytoval první pomoc. Tím mu jednoznačně zachránil život,“ dodal.

Šofér totiž upadal do bezvědomí a v jeho vozidle byla nebezpečně vysoká hladina vody. Muže pak vyprostili až hasiči za použití speciální techniky. Těžce zraněného pak transportovali záchranáři helikoptérou do nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání