Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Mladík, který „rituálně“ umučil koně: Dostal jen podmínku

Autor: ljš - 
16. září 2015
13:01

Nalákal důvěřivého koně na rohlíky a pak ho začal mučit. Sadista, který v Kravařích utýral na pastvině koně, konečně stanul před soudem. Ten ho potrestal jen podmínkou. Mladík ale bude teprve souzen za další dva případy, z nichž jeden také skončil smrtí zvířete.

Michal M. se majiteli koně, který u soudu svědčil, omluvil. „Lituju toho, byla to chyba,“ řekl mu. Ten ale omluvu odmítl přijmout, protože ji nepovažuje za upřímnou. Nechápe, proč tedy sadista útočil znovu a dokonce dvakrát.

K soudu přišli také rodiče a bratr Michala M. Ti se museli vyrovnat nejen s ostudou pramenící z jeho činu, ale také s tím, že je okradl o notebook a desítky tisíc. Podle serveru iDNES.cz se syna zřekli a už ho nechtějí vidět.

U soudu se také četla otřesná výpověď mladíka na policii, v níž například prohlásil, že ho mrzelo, že kůň zemřel moc brzy.  Znovu také zazněl otřesný způsob, jakým zvíře zabil. Koně k sobě nalákal na rohlíky, pak mu omotal kolem krku smyčku, kterou ho škrtil, a pak mu prořízl hrdlo. V době, kdy byl kůň ještě naživu, mu vrazil do řitního otvoru kůl, stahoval z něj kůži a odřezával z něj kusy masa.

Psycholog ho ve svém poznatku vykreslil jako nefunkční, nevyrovnanou a sociálně zanedbanou osobnost, jejíž nízký intelekt není možné nijak léčbou ovlivnit.

Podmínečný rozsudek nad Michalem M. není zatím pravomocný. Mladík si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Před sebou má totiž další soud v obdobném případu, kdy utýral poníka a pokusil se zabít dalšího koně.

ashari ( 21. září 2015 14:49 )

Už od pohledu je na něm hafo genetických a anomalií, Nevidím foto celé postavy , ale řekla bych že defektů bude více a samozřejmě s tím bude souviset jeho iq i schopnost empatie . Zajímalo by mě v jakém měsici se narodil , jake byly vysledky po porodu , protože tento jedinec je defektní. Pokud to uz od mala bylo jasné tak by mě zajímalo jak se o něj pečovalo, jakou měl léčbu a jakto že u něj nikdo neviděl ty sadistické sklony.

alisy ( 16. září 2015 19:58 )

A co jste za stranu, smím-li se zeptat?

alisy ( 16. září 2015 19:54 )

Proč mu někdo z okolí nerozmlátíte držku na padrť a nevrazíte mu zmr..o..vi imbecilnímu zaostalýmu taky kůl do ***e, jedině prožitkem pochopí co udělala, mozkem ne!!!

naidka ( 16. září 2015 18:22 )

Nejenom, že si to pako z toho nic nedělá, vůbec mu nedochází, co udělal a udělá to znovu.

naidka ( 16. září 2015 18:19 )

Divím se místním chovatelům koní, že si na něj někde nepočkají. Buď jsou to sralbotkové nebo jim na jejich koních vůbec nezáleží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání