Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Usnul na kolejích a přejel ho vlak: Přežil bez zranění

Usnul na kolejích a přejel ho vlak: Přežil bez zranění (ilustrační foto)
Usnul na kolejích a přejel ho vlak: Přežil bez zranění (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2015
10:47

Obrovské štěstí měl třiapadesátiletý muž, kterého v noci na úterý přejel v Olomouci osobní vlak. Muž spící v kolejišti přežil přejetí vlakovou soupravou bez jediného zranění. Po probuzení přitom ani netušil, že se mu nad hlavou prohnal vlak. Muž byl pod vlivem alkoholu a zbytek noci strávil na protialkoholní záchytné stanici. Provoz na trati musel být zhruba na hodinu zastaven, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Přejetí muže na trati ve směru jízdy ze stanice Olomouc město k železniční stanici Olomouc-Řepčín nahlásil strojvedoucí vlaku v pondělí kolem 23:00. „Strojvedoucí uvedl, že přejel vlakovou soupravou nad mužem ležícím v kolejišti a po jeho spatření ihned spustil nouzovou brzdu. Souprava zastavila asi sto metrů za osobou,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté po příjezdu na místo našli muže, který byl při vědomí, s policisty komunikoval a jevil známky silné opilosti. „Podle jeho slov si vůbec nebyl vědom, že nad ním právě projel vlak. Přivolaní záchranáři třiapadesátiletého muže z Olomouce prohlédli a potvrdili, že není zraněn,“ doplnila mluvčí. Muž byl schopen provést dechovou zkoušku až zhruba po třech hodinách, kdy nadýchal 1,62 promile alkoholu. Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní.

Vlakem cestovalo pět lidí, při prudkém brzdění se nikdo nezranil a nevznikla ani škoda na majetku. Cestující z vlaku byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou.

trhnisinadledvinkou ( 19. srpna 2015 12:33 )

asi študovali žurnalistiku u šmuclerky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání