Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

S dvěma a půl promile si půjčil matčino auto: A málem v něm uhořel

Opilý řidič naboural a jen tak tak neuhořel.
Opilý řidič naboural a jen tak tak neuhořel.  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
18. srpna 2015
11:18

Opilců za volantem přibývá jako hub po dešti. Jenže tenhle z Plzně neporazil jen pár popelnic. Způsobil škodu na čtyřech autech a v tom, které řídil, málem uhořel. 

Pozdě v noci chtěl vyrazit osmadvacetiletý silně opilý muž na vyjížďku autem. Půjčil si k tomu vůz své matky a zamířil do centra. „Muž jel ve směru od Samaritánské k Plynární ulici a zřejmě za jízdy usnul,“ uvedla podle server krimi-plzen.cz policejní tisková mluvčí. 

Po cestě ale ve velmi vysoké rychlosti naboural do zaparkované dodávky. Tu odrazil do dalšího auta, které narazilo do třetího. Jenže to nebylo všechno – seat, který mladý muž řídil, začal okamžitě hořet.

Muž se naštěstí dokázal z vozu dostat sám, ale bylo to těsné. Ze seatu zbyla jen půlka – motor a část kabiny shořely na škvarek. Zraněného řidiče záchranka odvezla do nemocnice.

„Na místě bylo zjištěno, že muž ve věku 28 let je pod vlivem alkoholu, a v dechu jsme mu naměřili 2,4 promile. Na místě mu byl zabaven řidičský průkaz. Škoda na všech vozidlech je předběžně odhadnutá na 245 000 korun,“ doplnila ještě mluvčí policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání