Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Založil Ligu na ochranu zvířat: Útulku teď propil milion korun!

Petr Ondráček má pořádné finanční problémy - peníze pro útulek doslova prochlastal.
 (Autor: Jiří Čada)
Autor: čad, dce - 
19. června 2015
19:10

Stál u zrodu Ligy na ochranu zvířat a bojoval proti týrání našich čtyřnohých kamarádů. Jenže teď stojí Petr Ondráček před pořádnými problémy – bývalý šéf třebíčského útulku má velké dluhy. A vypadá to, že všechny pěníze propil a prohrál na automatech!

Hrozí mu, že třebíčská radnice na něho podá trestní oznámení. „Pokud nám okamžitě neposkytne vyúčtování provozního příspěvku ve výši 280 tisíc korun, který město útulku poskytlo, budeme to touto cestou řešit,“ informovala mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisu.

Vše prasklo, když zvířecí útulek energetici nečekaně odpojili od sítě. „Neplatil elektřinu, najednou se také zjistilo, že čtveřice zaměstnanců je už několik měsíců bez výplat. Nezřízeně chlastal! Vše asi prohrál v automatech a ruletě. Dluhy za sociální a zdravotní pojištění včetně veterinární péče o zvířata vyšplhaly téměř do milionu korun,“ odhadoval zdroj z třebíčské radnice. Třebíčský útulek doposud patřil Lize na ochranu zvířat. Od července jej budou spravovat městští strážníci.

Petr Ondráček nyní žije v Brně. S nikým nekomunikuje, nebere mobil. Bývalý třebíčský radní, v jehož útulku se také v minulosti točily vůbec první díly úspěšného televizního seriálu „Chcete mě?“, se nečekaně propadl až na samé dno. „Tady v Třebíči pak už přespával v jednom z rozpadajících se domů společně s bezdomovci,“ líčil poslední Petrovy dny před odchodem jeden z jeho bývalých přátel.

„Býval to strašně hodný kluk,“ říká o něm inspektorka Ligy na ochranu zvířat Zuzana Semelová. Té a dalším desítkám dobrovolníků zůstala na bedrech nečekaně pošramocená pověst jejich organizace.

zumary ( 21. června 2015 10:53 )

Milá bibijano, to o těch blbcích jsem psala všeobecně, že jste si to vzala na sebe za to já opravdu nemůžu ! Pro vaší informaci, věřte, že jsem se nějaký čas živila psaním, tak že můj intelekt je v pořádku ! Co se týká týraných zvířat i Liga musí každou kauzu řešit s orgány určené k ochraně zvířat ze zákona, tedy s MěVS nebo s KVS a odbory životního prostředí, tak že i vy máte stejnou možnost jak týranému zvířeti pomoci !! Dále se k tomu nebudu vyjadřovat, protože " mlácení prázdné slámy " mě opravdu nebaví !

bibijana ( 20. června 2015 21:37 )

zumary: za váš příspěvek vám dávám .Urážet mě, nadávat do blbců a podobné lichotky,gramatické chyby, to vše svědčí o vašem nízkém intelektu.Nejsem mladá,ani blbá,abych o této problematice něco nevěděla.Jasně se v článku píše,že zaměstnanci nedostali plat.A k práci politiků se už vůbec vyjadřovat nebudu.Kdyby tady byl přísný zákon proti týrání,tak by si to každý tyran sakra rozmyslel,týrat zvířata.Taky jste si nepřečetl/la moji větu,že poctivých a obětavých lidí se můj příspěvek netýká.A nesnažte se mě naštvat tím,že jsem pro psy nic neudělala.Až mně zase Liga s nějakým týraným zvířetem nepomůže,tak to zveřejním v médiích,ať si každý udělá sám názor na tu jejich "obětavou" práci.Nazdar!

zumary ( 20. června 2015 13:57 )

Vážená slečno, vaše informace jsou hloupé a zavádějící ! Tak za prvé, každý útulek je samostatný právní subjekt, s vlastním IČ a účtem ! Práce v útulku je 365 dní v roce, za každého počasí a ti lidé to dělají zadarmo, nebo za pomoci sponzorů /mimo útulků které spravuje město / a neznám nikoho, kdo dostal za práci v útulku zaplaceno ! Jste na omylu, když tvrdíte, že organizace které se ochranou zvířat zabývají nedělají nic !! nebo si myslíte, že návrhy jak pomoci legislativně zvířatům dělají poslanci ve své dobrotivosti ? Nevím, co jste pro zvířata udělala vy, kolik jste jich seškrabovala ze silnice, nebo zachraňovala z příšerných podmínek ? Ono jedovatou slinu umí plivnout každý blbec, ale odpracujte si jeden den v jakémkoliv útulku a potom můžete trousit moudra ! Pochybení jednoho člověka, není celá Liga, kde jsou obětaví lidé, kteří pomáhají zvířatům ! Liga situaci řeší a věřte že jí vyřeší !

majojo ( 19. června 2015 23:53 )

Bibijano, já jsem se ovšem pozastavovala nad tím, že narůstající problémy někdo pozoroval, nic neohlásil a nic neřešil. Třeb už jen ti zaměstnanci, kteří pár měsíců nedostávali plat.

bibijana ( 19. června 2015 23:28 )

pepen, naidka,majojo   .Pro chování tohoto člověka není omluva.Když viděl,že to nezvládá, okamžitě měl rezignovat na post předsedy a práce v útulku.Okolí to muselo vědět a mlčeli.Pracovníky útulku tímto vyzývám,aby se i přesto,že nedostávají plat, o psy postarali.Je to služba bezbrannému a potřebnému tvorovi, a ta se neměří penězi. V Lize na ochranu zvířat by se měla provést hloubková kontrola hospodaření a měla by být zrušena. Vedení Ligy i ostatní členové na pozicích předsedů místních organizacích muselo také o chování předsedy vědět.Jste nemorální,takoví lidé nemají se zvířaty pracovat.Práce v útulcích jsou perfektním přivýdělkem.Hodinu dopoledne nakrmit podřadnými granulemi zavřené psy s klecích, to samé hodinu odpoledne,tak to chodí v útulcích, které znám.Odměna - 10.000,-Kč.Těch poctivých a obětavých se můj příspěvek netýká.Mám na Ligu zlost,protože se vydává za něco,čím není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání