Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka na Ústecku vysvobodila dítě z auta, se kterým jí ujel zloděj! Kriminálník se pak vyboural...

Autor: shp, Jana Ulrichová - 
18. března 2015
15:23

Štěstí v neštěstí měla matka ze Rtyně nad Bílinou na Ústecku. Při nákupu jí do nezabezpečeného vozu, ve kterém bylo její dítě, vlezl zloděj a chtěl s ním pláchnout. Žena však vůz doběhla a na poslední chvíli skočila dovnitř...

Žena pojížděla kolem obchodu a zastavila před ním. Nechala auto otevřené s klíčky v zapalování. Během nákupu kontrolovala vůz skrz výlohu, jestli je vše v pořádku,“ popsal začátek neuvěřitelného dramatu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Jenže v tom k vozu přiběhl zloděj. „Pak viděla, že muž, který stál opodál, nasedl do auta a nastartoval. Žena vyběhala z obchodu ven a stihla naskočit do ujíždějícího auta zadními dveřmi. Uvnitř muže prosila, aby je i s dítětem vysadil,“ pokračoval policejní mluvčí.

Kriminálník naštěstí uposlechl. „Po zhruba 500 metrech jízdy je vysadil,“ řekl Vítek. A ještě že tak. Krádež by jinak nemusela matka s dítětem přežít. Zloděj se totiž s jejím vozem vyboural. „Zloděj nezvládl zatáčku a s vozem havaroval. Do nemocnice byl dopraven vrtulníkem, jeho stav je vážný,“ uzavřel mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání