Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka ubránila pistolí své dítě: Takhle se to stalo!

Autor: ljš, bk, iža - 
9. ledna 2013
05:00

Měla si užívat radost z narození miminka a v klidu a bezpečí o něj pečovat, místo toho prožila obrovské trauma. Do jejího domu v Sedlnici, kde dítě kojila, se vloupal lupič. Statečná žena však sebe i své dítě dokázala ubránit legálně drženou zbraní...

Mladá žena kojila v pátek ve čtyři hodiny odpoledne své dítě. V tom okamžiku se však do části domu, která prochází rekonstrukcí vloupal zloděj. Když uslyšela šramot, popadla z obavy o život svůj i svého dítěte legálně drženou pistoli a šla se podívat do rekonstruované části domu.

„Na chodbě jsem narazila na cizího muže. Hrozně jsem se vyděsila. Začala jsem na něj křičet, ať jde okamžitě pryč, že mám pistoli,“ popsala setkání se zlodějem na policii žena. Pak ale dostala strach. „Utekla jsem zpátky z chodby do pokoje, kde jsem se i s dítětem zamkla a zavolala o pomoc na policii,“ vylíčila dále dramatické okamžiky žena.

Lump zmizel

Lupič však naštěstí nebyl žádný hrdina a na ženu nezaútočil. Naopak, vzal nohy na ramena. „Vyšetřováním jsme zjistili, že se v té době mělo v okolí pohybovat bílé vozidlo a v něm dva muži,“ řekl Blesku mluvčí novojičínské policie Petr Gřes s tím, že kriminalisté hledají jakékoliv svědky a žádají veřejnost o pomoc.

BLESK SE ZEPTAL ADVOKÁTA JANA ČERNÉHO: Co kdyby matka vypálila?

„Pokud by zloděj i poté, co mu žena oznámila, že má zbraň, ve své činnosti pokračoval, a ona ho postřelila nebo zastřelila, bylo by to kvalifikováno jako nutná obrana. To znamená, že by trestnost zanikla a ženě by nic nehrozilo,“ vysvětluje renomovaný advokát. Něco jiného by ovšem bylo, kdyby byl zloděj na útěku. Jestliže by na něj vystřelila, v horším případě by byla trestána za ublížení na zdraví s následkem smrti.

Americká hrdinka (19): Zastřelila zloděje!

Před rokem se v americkém Blanchartu stal případ podobný tomu ze Sedlnice. Sarah D. McKinleyová (19) však vystřelila! Na Silvestra se k ní dobývali dva muži! Jak dvojice vyrazila dveře, Sarah zmáčkla spoušť a jednoho zastřelila. Obviněná nebyla, za smrt nesl vinu komplic mrtvého.

pattapuf ( 9. ledna 2013 12:06 )

Když se podívám koho zavřeli, tak jsou to skoro samí oranžády. Což má logiku. Vzhledem k tomu, že se hlásí k levicové politice.

chrodyha ( 9. ledna 2013 11:50 )

a bez "ohlíšení"

libor123 ( 9. ledna 2013 11:46 )

Tak tak dobře že vzal nohy na ramena, já bych mu přidal pár po čuni a kouli do zadku a pořádnou nakládačku k tomu. Ale dobře, že se lekl a utekl. Jen ať ho teď chytí a paní dokáže poznat lumpa.

cert ( 9. ledna 2013 10:13 )

Trapný, ale bohužel pravdivý

krkoun ( 9. ledna 2013 09:56 )

Panno, zapoměla jsi na exekutory!!

Zobrazit celou diskusi