Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka bránila kojence pistolí: Z domku zahnala zloděje, mohlo jít o propuštěné vězně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Ivana Žáková - 
8. ledna 2013
16:41

Obrovský strach stále prožívá matka kojící dítěte ze Sedlnice na Novojičínsku. Pistolí zahnala zloděje, který se jí vloupal do rodinného domku. Statečná, mladá žena se zbraní v ruce bránila své malé dítě!

Neuvěřitelně odvážně se zachovala žena, která je na mateřské dovolené. Před nedávnem se jí narodilo miminko a ona o něj pečovala v rodinném domě v Sedlnici, který právě prochází rekonstrukcí. Kojila ho ve čtyři hodiny odpoledne v obydlené části domu, když v tu chvíli uslyšela v druhé, rekonstruované části podivný hluk a šramot.

Strach z vězňů

V tu chvíli si uvědomila, že se kvůli amnestii dostaly na svobodu tisíce vězňů. Byla v hrůze, že se jí třeba někdo z nich mohl do domku vloupat a ona je sama doma jen s malým dítětem. Z obav o jeho život popadla statečná matka legálně drženou pistoli a šla se podívat do rekonstruované části domu.

„Na chodbě jsem narazila na cizího muže. Hrozně jsem se vyděsila. Začala jsem na něj křičet, ať jde okamžitě pryč, že mám pistoli,“ popsala setkání se zlodějem na policii odvážná matka. Pak ale dostala hrozný strach, uvědomila si, co se všechno mohlo stát. „Utekla jsem proto zpátky z chodby do pokoje, kde jsem se i s dítětem zamkla a zavolala o pomoc na policii,“ vylíčila dále dramatické okamžiky žena.

Podezřelé auto

Zloděje nečekané setkání s ozbrojenou ženou také vyděsilo. Aniž by něco ukradl, utekl zpátky přes okno rekonstruované části, kudy se do baráku taky vloupal. „Vyšetřováním jsme zjistili, že se v té době mělo v okolí pohybovat bílé vozidlo a v něm dva muži,“ řekl Blesku mluvčí novojičínské policie Petr Gřes s tím, že kriminalisté hledají jakékoliv svědky a žádají veřejnost o pomoc.

Přestože k události došlo už v pátek, žena na tom dodnes není psychicky dobře. Bojí se o svoji rodinu a s dítětem zůstat sama. Policie nevylučuje, že se domek pokusili vyloupit amnestovaní vězni.

lamis ( 16. listopadu 2013 23:59 )

skocil vidim ze nejsi baba

lamis ( 16. listopadu 2013 23:57 )

musis cist mezi radky s tema cihlema, ty jsi na to skocila

luckamin ( 10. ledna 2013 14:58 )

ahoj všem diskutujícím tato mladá odvážná holka je moje sestra a jedná se o mého malého synovečka nedovedete si ani představit strach jaký jsme zažívali a zažíváme. můj názor je stejný jako váš měla ho zabít nebo aspoň zmrzačit aby už nikam nemohl jít děsit slušné a poctivé lidi. a ten co si myslí že z toho děláme velblouda ... to je bez komentáře měl by se jít léčit...není totiž zdravý je psychicky labilní...když se jedná o kohokoli z lidí je to zlé a když se jedná o člena vaší rodiny je to ještě víc citlivé...lidi chraňtě sebe své děti hlavně. jsem ráda že to dopadlo takhle věříte mi že? hlavně se jim nic nestalo a to je hlavní. zavedla bych tady tresty a to sekání končetin ať už ukradne cokoli a to pro výstrahu neslušných a zlých normální lidi ohrožujících parchantů...

zadnice ( 9. ledna 2013 10:58 )

Škoda, měla hned střílet!!!

mortis69 ( 9. ledna 2013 06:29 )

Matka vždy chrání potomky-to je prostě pud přírody u všech živočichů.Kdyby ho po zásluze zabila,tak by soudci jistě namítli,že měl chudák hlad a ona mu nedala.

Zobrazit celou diskusi