Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dostali žháře! Vypálil byt hasiči a jeho dětem

Autor: Kateřina Moravcová - 
5. března 2015
07:05

Dobrá práce! Poplácat po zádech se mohou chebští policisté. Za měsíc se jim podařilo chytit lumpa, který hasiči Václavu Kůtovi (30) vykradl a zapálil byt. V době, kdy jel do porodnice pro manželku.

Co zloděj (28) neukradl, tak zapálil. Chtěl tak zahladit stopy. Popelem lehlo v bytě v Mariánských Lázních, který si dobrovolný hasič pro svou rodinu pronajal, skoro všechno. Žhář neměl slitování ani s dětskou postýlkou, přebalovacím pultem a hračkami. „Téměř vše bylo na vyhození. Snažil jsem se nějaké věci vyprat a vyčistit, hrozně ale páchnou kouřem,“ vypráví Kůta.

Do bytu se tak se svou rodinou odmítl vrátit. „Pronajali jsme si nový byt, který zařizujeme. Mnoho lidí nám nabídlo pomocnou ruku, hlavně několik kolegů dobrovolných hasičů, za což všem mnohokrát děkujeme,“ dodává Kůta. Ten je také vděčný policistům, kteří do měsíce zloděje chytili. „Pachatel má za sebou bohatou trestní minulost. Z bytu vzal šperky, elektroniku a způsobil rodině škodu ve výši 600 tisíc,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Jen doufám, že pachatele česká justice spravedlivě potrestá,“ uzavírá hasič.

Pepa CZSKLPMCHRAJE ( 30. dubna 2020 22:02 )

Ta ironie že to je můj příbuzný Mohl si za to sám furt všechny štval a dovoloval si A stejně většina věcí byla vyčištěna a opět v pohodě. Stejně si to nevzali a radši budou lhát že ti všechno shořelo.

tochadda ( 5. března 2015 07:37 )

Tak jednak...spravedluivý trest pro žháře budou až dva roky v base....fešáckém penzionu, a druhak...já bych mu dal vyhořelý byt čistit a čistit, až by jej vyčistil...a pak v neděli dopoledne na náměstí oběsit...a věšet a věšet...za rok by bylo v téhle zemi krásně...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání