Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Požár zahradních chatek ve Zlíně: Jeden muž se zranil!

Autor: ČTK - 
15. března 2015
19:51

Ve Zlíně v sobotu večer začaly hořet dvě zahradní chatky ve Zlíně. Hasiči při zásahu vytáhli z hořícího pekla dva muže. Jeden z nich vyvázl bez zranění, ale druhý musel být převezen s popáleninami do nemocnice.

Požár v zahrádkách v Broučkově ulici ve Zlíně byl hasičům nahlášen v sobotu ve 21:00. „Po provedení průzkumu bylo potvrzeno, že se jedná o požár dvou provizorních chatek, ve kterých přebývaly osoby. Oba muži byli ještě před příjezdem jednotek vytaženi mimo nebezpečí policejní hlídkou,“ uvedl pro ČTK mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Jednoho muže záchranáři převezli s popáleninami do nemocnice, druhý nocležník zranění neutrpěl. Druhý z mužů zraněn nebyl. Požár zahradních chatek byl zlikvidován krátce po 22:00 a jeho příčinu by měli objasnit vyšetřovatelé.

Hasiči v sobotu večer zasahovali také u požáru kotelny rodinného domu v Šumicích na Uherskohradišťsku. Hasiči se v silně zakouřeném prostoru kotelny pohybovali s nasazenými dýchacími přístroji a požár se jim podařilo rychle lokalizovat.

 „Díky rychlému zásahu se plameny nerozšířily do obytné části rodinného domku. Zasažena tak byla pouze kotelna a přilehlé místnosti,“ podotkl Netopil. Oheň způsobil škodu za 100 000 korun. „Hodnoty, které se podařilo uchránit, činí 2,5 milionu korun,“ dodal. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi