Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zdrogovaný řidič se zákazem řízení ujížděl policii: Chodci uskakovali z cesty

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
5. března 2015
12:00

Zdrogovaný muž se zákazem řízení ujížděl ve středu odpoledne policistům v Mostě. Ohrozil přitom chodce, nakonec naboural do garáže. Muž čelí obvinění ze dvou trestných činů.

Policejní hlídka si podle Světlákové všimla na okraji Mostu vozidla Ford, které nesvítilo. Řidiče chtěla proto zastavit. Muž ale začal ujíždět. "V okolních ulicích překročil povolenou rychlost, nebezpečnou jízdou ohrozil chodce, kteří museli rychle z dosahu pozemní komunikace. Na křižovatce nezvládl řízení a přední částí vozidla narazil do zdi garáže," řekla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková s tím, že vůz proboural zeď a poškodil i uvnitř zaparkované auto.

Muž se pak snažil policistům utéct. Po několika metrech ho dostihli a zadrželi. Testy odhalily, že byl pod vlivem drog. "Pozitivní byl orientační test na canabis, opiáty, metamfetamin a amfetamin. Vyšetření v nemocnici a odběry muž odmítl. Šetřením bylo zjištěno, že řidič je vlastně neřidič, nevlastní řidičské oprávnění a má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2016," doplnila Světláková. Kriminalisté muže obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nabourání do garáže dál vyšetřuje dopravní policie.

francjosef ( 5. března 2015 14:47 )

Se divím,že se Policie nebála zasáhnout.

fotrpjotr ( 5. března 2015 12:16 )

A zítra může opět pokračovat ve spanilé jízdě.

Zobrazit celou diskusi