Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kriminálník pobodal na Vsetínsku při zatýkání policistu!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
16. února 2015
14:05

Chtěl uniknout vězení, teď tam ale zřejmě skončí na pěknou řádku let! Osmadvacetiletý recidivista pobodal při zatýkání na Vsetínsku policistu. Agresivní muž nožem zranil nejdříve služebního psa na hlavě, poté pobodal policistu na noze. Policista si bude zranění léčit nejméně tři týdny.

 

Agresivnímu muži nyní hrozí až osmileté vězení, nyní je ve vazbě. Událost se stala v pátek večer, kdy policisté muže zatýkali, protože na něj byl vydán vsetínským okresním soudem příkaz k zatčení.

 

Muž byl dosud pětkrát soudně trestán. „Vždy mu byl dosud uložen podmíněný trest, a to pro drogovou kriminalitu, majetkovou trestnou činnost a ublížení na zdraví. Muž se násilí vůči policistům dopustil ve zkušební době, neboť byl v roce 2014 odsouzen pro předchozí trestnou činnost. V nedávné minulosti například zase ničil osobní motorová vozidla v Zubří a je policisty prověřován pro poškozování cizí věci a výtržnictví,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Benedikt Stránský.

 

Podle jeho slov brutalita pachatelů vůči policistům roste. Naposledy napadl policisty na začátku února nožem muž při vyšetřování vraždy v Otrokovicích. „Zde byla policistou použita proti pachateli v nutné obraně i služební zbraň a agresor byl následně se střelnými zraněními převezen do nemocnice a nyní je ve vazbě,“ podotkl Stránský.

pepisto ( 16. února 2015 15:01 )

Muž byl dosud pětkrát soudně trestán. "Vždy mu byl dosud uložen podmíněný trest, a to pro drogovou kriminalitu, majetkovou trestnou činnost a ublížení na zdraví Skvělá práce našich soudců.Za to si opravdu zaslouží přidat na platě.Tohle nemá v civilizovaném světě obdobu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání