Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vraždící policista si za vraždu manželky odsedí 16 let: Dcera žije u příbuzných v Německu

Autor: ČTK - 
2. února 2015
09:24

Za vraždu manželky v Plzni si bývalý policista Babyka odpyká 16 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud jako zjevně neopodstatněné. Jejich dcera, které otec zničil život, našla nový domov u příbuzných v Německu.

Babyka ženu ubodal předloni na chodbě panelového domu v Plzni, a to v době, kdy jej policie kvůli předchozímu násilí vykázala z bytu.

„Senát NS zjistil, že obviněný svým jednáním naplnil všechny zákonné znaky skutkové podstaty zločinu vraždy, příslušný skutek byl bez jakýchkoliv pochybností objasněn,“ řekl ČTK mluvčí NS Petr Knötig. Krajský soud podle něj zvolil odpovídající právní kvalifikaci a NS nezjistil ani žádné jiné pochybení.

Manželku, která pocházela z Ukrajiny, policista podle svědků napadal už dříve, a to i v době, kdy byla těhotná. Kvůli jednomu z útoků jej policie vykázala z bytu a soud následně rozhodl o tom, že se muž k manželce nesmí přiblížit. Krátce poté – 28. srpna 2013 – si však Babyka na ženu počkal na chodbě paneláku na sídlišti Lochotín.

Když manželka vyšla se svým známým z bytu, chytil ji za vlasy. Matku své dcery nejméně pětkrát bodl loveckým nožem do krku, hrudníku a břicha, prořízl jí slinivku a průdušnici. Žena zemřela kvůli vnitřnímu krvácení. Babyka po činu utekl a skrýval se týden v lese na kraji Plzně, kde ho po celostátním pátrání zadržela zásahová jednotka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání