Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrah Denisy (†17) po popravách volal manželce: Už jsem to vyřešil

Autor: ČTK - 
7. srpna 2014
12:54

Učitel Ondřej D. obžalovaný z vraždy sedmnáctileté studentky Denisy a jejího dědečka v Raškovicích na Frýdecko-Místecku prý po nemilosrdných popravách volal manželce. "Už jsem to vyřešil. Nezvládl jsem to," řekl své ženě. Vzápětí ji prý poprosil o odpuštění.

Jednatřicetiletý Ondřej Dlouhý se oženil v roce 2011. Vzal si přítelkyni, kterou znal od vysoké školy. "Měli jsme šťastné manželství. Nikdy se nechoval agresivně. Ani ke mě ani k nikomu jinému," vzpomínala dnes mladá žena před soudem. Loni v září si ale na manželovi všimla změny.

"Nebyl to on. Ještě více se do sebe uzavřel. Nemluvil se mnou. Chodil se svěšenou hlavou. Posílala jsem ho k psychologovi. Jít tam nechtěl. Měl strach, že přijde o zbrojní průkaz," uvedla. V té době obžalovaný navázal kontakt se sedmnáctiletou dívkou. Seznámili se ve škole, ale on ji neučil. Podle všeho byl jejich vztah pouze platonický. "Pouze jsme se líbali a objímali," uvedl Dlouhý.

Po nějaké době jej dívka začala odmítat. On to špatně nesl a stále se ji snažil kontaktovat. Studentka oboru cukrář mu začala vyhrožovat, že o jejich vztahu řekne ve škole. "Měl jsem strach, že o všechno přijdu," uvedl Dlouhý v jedné ze svých výpovědí. To potvrdila i jeho manželka. "Často říkal, že mu stejně uteču. Nechápala jsem proč... Měla jsem strach, že si něco udělá. Vedl takové dvojsmyslné řeči," uvedla.

Před vraždami se procházel s manželkou u řeky

Stejné to bylo i v osudný den. Po vyučování manželovi volala. Ten jí řekl, že jestli chce, že si má přijet pro snubní prsten. V té době už byl v Raškovicích a mladá žena vyrazila za ním. Podle svých slov vůbec netušila, co má v plánu. Během chladného listopadového odpoledne se procházeli kolem řeky. Částečně se jí svěřil se svými problémy. Zmínil i vztah se studentkou. "Tvrdil, že ho vydírá. Chtěla jsem, aby jel se mnou domů. Říkala jsme mu, že spolu všechno zvládneme," řekla.

Dlouhý přiznal, že má zbraň. V jednu chvíli si jí i přiložil k hlavě. "Byl strašně bledý," uvedla jeho manželka, které se nakonec podařilo muže přesvědčit, aby do auta nasedl. "Myslela jsem, že už to bude v pořádku," uvedla. Cestou domů ale míjeli dům, ve kterém studentka bydlela. Dlouhý otevřel dveře. "Zastavila jsem a on zmizel ve tmě. Pak jsem zaslechla výstřel," uvedla.

V domnění, že vystřelil na sebe volala na policii. Pak ještě několikrát. Když k ní dorazila hlídka, snažila se s policisty najít místo, odkud se výstřel ozval. Zkoušela volat i manželovi. Po několika pokusech se to podařilo. "Říkal, že už to vyřešil. Řekl, že to nezvládl. Prosil o odpuštění. Řekl, že někdo přežil a jistě zavolá pomoc," řekla. Dodala, že v té době už zprávy o střelbě slyšela i z policejní vysílačky.

Dlouhý v domě nejprve zastřelil dědečka studentky, pak vážně zranil její babičku. V další patře domu pak zabil dívku. Na její matku, která s ním komunikovala, nezaútočil. Z místa, kde vystřílel až stovku nábojů, pak odešel. Policisté jej dopadli nedaleko Raškovic.

erene ( 7. srpna 2014 22:40 )

fuj podobný učitel s nechutnými vousy nás učil ! Taky Ondřej,ale jinak příjmením !

hofihofi ( 7. srpna 2014 18:05 )

Tahle veta neni jasna, kde ji vzala ci slysela? Dodala, že v té době už zprávy o střelbě slyšela i z policejní vysílačky.

kuniksicht ( 7. srpna 2014 18:03 )

hraji to na psychopata aby netrcel v base a byl umisten na psychyne......

turan ( 7. srpna 2014 17:43 )

Chudák vrah!Len na okraj:ako ho mohla vydierať,keď manželka o tom vedela?

petrkramnypresident ( 7. srpna 2014 16:04 )

Maruška by nejradši zavřela na doživotí všechny okolo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání