Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentku Denisu popravil v náručí mámy: Učitel vystřílel stovku nábojů!

Autor: ČTK - 
6. srpna 2014
12:16

Vyzbrojil se třemi zbraněmi a šel vraždit. Nemilosrdně popravil svou studentku Denisu (†17) přímo před očima její mámy. Zabil i jejího dědečka a babičku těžce zranil. Na místě vystřílel až sto ran. Dnes stanul středoškolský učitel Ondřej Dlouhý poprvé před soudem. K vraždám se přiznal.

"Přiznávám svou vinu. Svého jednání lituji. Nejsem schopen mluvit," řekl pouze před Krajským soudem v Ostravě Dlouhý. Odmítl vypovídat a soudkyně přečetla záznam jeho dřívějšího výslechu.

V něm učitel uvedl, že se se svou budoucí obětí seznámil loni v září krátce po svém nástupu do školy. Přiznal, že mezi nimi vznikl důvěrný vztah. "Psali jsme si, svěřovali se navzájem. Líbali jsme se," řekl. Časem ale studentka o ženatého učitele přestala mít zájem.

Podle státního zástupce Víta Legerského den před vraždami začal vše připravovat. Chtěl se pomstít. Následující den si do školy vzal tři pistole a více než stovku nábojů. Na chodbě se ještě pokusil navázat s dívkou kontakt. Studentka ale výhrůžky zopakovala. Dlouhý ze školy taxíkem odjel do Raškovic. Tam za ním přijela i jeho manželka, která si myslela, že chce spáchat sebevraždu. Snažila se mu to několik hodin rozmluvit.

Dlouhý tvrdí, že se už chystal s manželkou odjed domů. Když ale projížděli kolem domu dívčiny rodiny, studentku zahlédl. "Vystoupil jsem z auta. Zavolal na ni. Odpověděla mi nadávkou. V tu chvíli pro mě skončil svět," řekl.

Na dívku venku poprvé vystřelil, avšak minul. Pak střílel do oken. Jedno rozbil a vnikl do přízemí domu. Tam zastřelil dědečka a vážně postřelil babičku studentky. Přes verandu se dostal do druhého patra, kde se mezitím dívka se svou matkou zavřely v ložnici a před dveře položili šatní skříň. Vlastními těly pak bránily otevření dveří. Dlouhý ale přes ně jednou vystřelil. Střela dveřmi prošla a zasáhla dívku do krční míchy. Matka se snažila dceři poskytnout první pomoc, čehož Dlouhý využil, otevřel dveře a na umírající studentku ještě jednou vystřelil.

 

Z domu pak odešel. Policisté ho s jednou zbraní a několika náboji našli nedaleko Raškovic u autobusové zastávky. "Na místě vystřelil několik desítek nábojů. Možná stovku," řekl Legerský. Ve vězení se údajně Dlouhý pokusil spáchat sebevraždu. K tomu se ale žalobce vyjadřovat nechtěl. Obžalovaný se sice přiznal, popírá ale, že by se na vraždy připravoval. "Nechtěl jsem to udělat," řekl.

 

vrtajzub ( 7. srpna 2014 08:04 )

To bol amok a totálne zatmenie.Začne si debil so študentkov ! Malá k.urva bolo jej treba starého obtrtného ženatého vola ?

hofihofi ( 6. srpna 2014 21:51 )

rumovapalice to vazne zijes v te fame, ze "spravedlivi" veznove zastupuji spatne soudce, tahle priblbla fama se ale rozsirila

bafhaf ( 6. srpna 2014 20:44 )

To ani není možné, naflákat v jednom článku tolik hrubek!

hofihofi ( 6. srpna 2014 19:03 )

o tobw je znamo ze hyka

kuniksicht ( 6. srpna 2014 18:08 )

i jeho rodine to podelal, svym detem....a mel by dostat provaz.........snad si jej da sam, kdyz byl takovy hrdina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání