Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tento muž zabil 21letou dívku: Luxusním BMW vjel na zastávku

Autor: ljš - 
5. srpna 2014
14:26

Marek Půček (24), který v úterý ráno v Praze na zastávce srazil a zabil 21letou dívku svým luxusním BMW, za volantem nesmyslně riskoval. Na internetu se dokonce chlubil fotografiemi, na kterých se v autě řítí 260 km/h. Pro policii je známá firma. Objevil se i klíčový svědek, který tvrdí, že viděl, jak se všechno stalo.

Desítky policistů patrají v souvislosti s nehodou po čtyřiadvacetiletém Markovi Půčkovi. Jeho zvláštním poznávacím znamením je tetování. Na vnitřní straně levého předloktí má nápis SMÍCHOV, na pravé noze vyobrazenou černou ovci s nápisem Black Sheep, v horní části zad nezjištěný nápis a v dolní části zad motiv modlících se rukou.

Náhodný svědek: Je to můj známej

Svědek na začátku rozhovoru pro TN.cz řekl, že v půl páté, kdy k neštěstí došlo, projížděl náhodou kolem tramvají. "Viděl jsem, jak se tady zachraňuje nějaká holka. Vystoupil jsem, pak jsem se ptal tady jako člověků, co se děje. No a pak jsem viděl toho bavoráka, to je můj známej... trochu. Ještě ani neví prostě, že zabil holku," uvedl mladík (pozn. přepis jeho výpovědi je doslovný, redakce jej neupravovala).

Z informací, které ale uvedl dále, se zdá, že byl nehodě přímo přítomen, protože do podrobna popsal, jak se udála. "No, jel tady z Arbesova náměstí, viděl tady nějaký slečny, chtěl se předvádět, pustil hudbu na plno. Ale v tý zatáčce to nějak nevychytal a vzal to přes tu slečnu a přes tu zastávku. Vystoupil z auta, vzal svýho psa  a prostě šel na útěk," popsal svědek dále.

Muž v luxusním BMW vjel na zastávku a srazil dívku (†21) Muž v luxusním BMW vjel na zastávku a srazil dívku (†21) | Infografika Blesk

Ze způsobu, jak mladík nehodu popisuje, se nezdá, že by si její okolnosti domýšlel. Z tramvaje nemohl vidět ani skupinu slečen, která musela stát ještě před zatáčkou, ani zaznamenat okamžik, kdy si Marek P., který si podle svědka říká Tom, zesílil hudbu v autě, aby se předvedl. Nevysvětlil ani, jak ví, že viník nemá tušení, že je dívka po smrti.

Mluvil tedy se svým známým po nehodě? Nebo dokonce seděl vedle něj, když k tragédii došlo? Svědci totiž uvedli, že viděli z místa činu utíkat dva muže... To vše je nyní předmětem vyšetřování policie, která mladíka vyslýchá.

Video Řidič BMW srazil dívku a utekl! Na místě zemřela! Pomozte ho najít! - Tomáš Polák, David Malík
Video se připravuje ...

Popis pachatele:

- mladý muž ve věku 24 let, říká si Tom, pravým jménem Marek P.
- je vysoký asi 185 centimetrů
- na sobě měl kostkované tříčtvrteční kalhoty, bílé třičko a tmavou vestu
- vlasy má ostřihané na ježka
- u sebe má zřejmě stafordširského teriéra
- je silně pod vlivem alkoholu
- podle serveru Tn.cz má vůz SPZ 2AH 8998

ZNÁTE DÍVKU, KTERÁ ZEMŘELA PO SRAŽENÍ BMW DNES RÁNO NA PRAŽSKÉM SMÍCHOVĚ, NEBO ŘIDIČE MARKA P., KTERÉMU PATŘÍ LUXUSNÍ AUTO A OD NEHODY UTEKL? OZVĚTE SE NÁM DO REDAKCE NA 724 014 586 NEBO NA MAIL tip@blesk.cz.

K nehodě došlo na náměstí Kinských K nehodě došlo na náměstí Kinských | Foto Blesk - David Malík

ninka64 ( 6. srpna 2014 22:17 )

A ten sjetej svědek , vyjadřovací schopnosti hotentota, spíš seděl v tom autě s tím šmejdem a né že přijel tramvají. Když seděl v tramvaji, jak mohl vědět že pustil hudbu na plno.

ninka64 ( 6. srpna 2014 22:09 )

Hrozí mu osm let....hodně málo za život té dívky. Tento zmetek by zasloužil alespoň 25 let.

sabaton ( 6. srpna 2014 20:14 )

V Čině by šel k muru s dalšíma asi 100 jemu rovnýma ccoccotama.

smajdalf82 ( 6. srpna 2014 20:13 )

za to to muze amnestyje

ianka ( 6. srpna 2014 20:11 )

Blatobulvaru, ty jsi ale kretén

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání