Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

5000 motorkářů míří na Moravu: Máme strach z války ozbrojených gangů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: sč - 
28. května 2014
15:07

Do Pasohlávek na jižní Moravě, k Mušovským jezerům se už začali sjíždět motorkáři. Až do neděle se tam bude konat největší český motofestival.  Očekává se až 5000 nadšenců. Mnozí mají ale strach z Outlaws, kteří loni na srazu zaútočili na motorkáře Hells Angels.

Již z několika stran máme zprávy, že se tam chystá ukázat asi 150 lidí z Outlaws a chtějí dát najevo, kdo jsou. Víme, jak to dopadlo loni v říjnu na srazu v Libině, kde se střílelo. Jeden motorkář byl mrtvý, dva zranění. O násilí rozhodně nestojíme a máme opravdu obavy. Chceme se jet pobavit a nepotřebujeme, aby tam někdo ukazoval sílu,“ svěřili se Blesku motorkáři ze Zlínska, kteří si nepřáli být jmenováni.

V areálu si musí starat o pořádek pořadatelé. „Policie bude mít zvýšený dohled a uvnitř zakročíme, pokud budeme požádáni. Také na úseku silničního provozu budou hlídky. Informace rovněž nepodceňujeme a prověřujeme. V případě potřeby jsme schopni rychle zasáhnout,“ tvrdil mluvčí policie Brno-Venkov, Bohumil Malášek.

Na jižní Moravu míří na Euro Bike Fest příznivci i ze zahraničí. Fanoušci silných strojů se mají na co těšit. „K vidění budou stovky motorek všech značek a desítky ratrodů – podomácku vytuněných amerických vozů. Nebude chybět dobrá muzika a adrenalinové sporty,“ přiblížil organizátor Michal Mnacakanov.

V doprovodném programu se uskuteční i česká premiéra disciplíny Zombie Run. Tři desítky nalíčených zoombií se budou snažit zabránit ostatním dostat do cíle. Na programu je i Glob smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání