Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hazard se životem! Tři nehody motorkářů za 90 minut!

Ježdění na motorce je adrenalinová zábava, kterou mnoho lidí nepřežije... Ilustrační foto
Ježdění na motorce je adrenalinová zábava, kterou mnoho lidí nepřežije... Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rvs - 
27. října 2013
10:35

Tři nehody za pouhou hodinu a půl! Toto neslavné »skóre« mají motorkáři na severu Moravy. Příznivci rychlých strojů postupně bourali v Raduni na Opavsku, ve Frýdku-Místku a v Orlové na Karvinsku.

Jízda na motorce je hazard se životem! Takovým kritickým hlasům daly za pravdu tři nehody, které se těsně po sobě staly na severu Moravy. V sobotu odpoledne tam bourali tři motorkáři, které teplé počasí vylákalo na projížďku. Děsivě vyhlížející karamboly naštěstí všichni tři motorkáři přežili, jejich zranění jsou ale vážná.

Narazil do svodidel

První nehoda se stala v sobotu v půl třetí odpoledne v Raduni na Opavsku. Motorkář (31) tam zřejmě nezvládl řízení a narazil do svodidel. Při příjezdu záchranářů byl sice při vědomí, lékař ale vzápětí zjistil, že má vážně zraněnnou páteř. Je tedy možné, že muž skončí na invalidním vozíku. "Posádka jej zajistila krčním límcem a uložila do vakuové matrace. Za stálého monitorování životních funkcí byl postižený vrtulníkem transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," okomentoval to mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Mladík (19) si zranil hlavu!

Na pokraji života a smrti se nedlouho poté ocitl i teprve devatenáctiletý řidič motorky ve Frýdku-Místku. Při dramatické nehodě si zranil hlavu a ruku a skončil v nemocnici, kde si ho okamžitě vzali do péče chirurgové.

Polámal si ruce i nohy

Jen o pět minut později záchranáři opět vyjížděli k nehodě motorkáře. V Orlové na Karvinsku se motorkář (40) srazil s osobním autem a vyvázl s těžkými zraněními rukou a nohou.

Jsou motorkáři šílení »dárci orgánů«? Nebo za jejich nehody často mohou bezohlední řidiči aut? Sdělte svůj názor v diskusi!

ozzman1312 ( 16. dubna 2014 11:22 )

Souhlasím s Petrem, člověk musí být ostražitý i za druhé. Bohužel mnohdy se stanou lidé účastníky tak nešťastných souher náhod, že nehodu nelze odvrátit ani předvídat. Všechny do jednoho pytle házet rozhodně nemůžeme, neukáznění jsou jak řidiči automobilů, tak i motorkáři...ti bohužel po kolizi dopadnou vždy nejhůře. Neštěstí pokud v produktivním věku ke své veliké vášni-motorce-skončíte do konce života na vozíku. Mám kámoše, který musel udělat výtah aby se dostal do domu +další úpravy...boj s pojišťovnou začal. Naštěstí nejsou jen hyeny, který by se na Vás chtěli jen obohatit, ale i normální lidi, který Vám pomůžou:www.poradnaodskodneni.cz můžete mrknout

evita5555 ( 28. října 2013 11:24 )

Myslím si, že keby sa všetci účastníci cestnej premávky chovali normálne a jazdili podľa predpisov, udržali by sa pri živote všetci. Ale ako vodič sa stretávam s motorkármi a cyklistami, ktorí asi majú predstavu, že ja ako vodič mám povinnosť dávať na nich pozor, aj keby robili akékoľvek blbosti a ja sa pýtam, že prečo ja. Keď niekto vo veľkej rýchlosti klučkuje medzi dvomi jazdnými pruhmi, musí počítať s tým, že raz ho niektoré auto, ktoré prechádza z pruhu do pruhu, zmetie z cesty.Denne to zažívam, motorka sa priblíži veľmi rýchle, že nemám šance ju zaregistrovať a ešte k tomu v strede medzi dvomi pruhmi, odkiaľ ju vôbec nemôžem očakávať. A nešťastie je na svete.

ninga ( 27. října 2013 15:17 )

s tím se dá souhlasit, ale s výhradou, že i motorkáři by si měli zajet do Itálie na zkušenou. opravdu velmi zřídka tam vidíte speedujícícho na dvou kolech. a že jich tam je, i když ve městech jezdí většinou slabší stroje. italský motocyklista je rychlý, mrštný, občas oprsklý, ale nejede jako hovádko. na zelenou se umí rozjet, ne jako ti naši blbečci, co se sice po italsku nacpou dopředu, ale pak na semaforu usnou (aby to pak s velkým řevem doháněli) Itálie je taky ráj cyklistů, ke kterým se všichni včetně motorkářů chovají maximálně ohleduplně

petr_k ( 27. října 2013 13:19 )

Ono to je moc těžké ... na jedné straně je pravdou, že na motorkách, zvláště na těch rychlých jsou dost často tak mladí, že to končí často špatně. Takový supersport nepatří na běžné silnice a mám dost kamarádů, kteří mají takové motorky, ale dají to na vozík a jedou na okruh, kde si zajezdí, pak zase naloží a jedou domů. Ale mladí kluci, nevyježděný a bez zkušeností končí špatně. Každý motorkář by si měl projít cestou zkušeností a to tak, že by měl začít na něčem slabším a postupně posilovat, tím získá dost zkušeností a až nasedne na opravdu silný stroj, tak už bude mít respekt. Osobně jezdím na cestovní motorce a nějaké závodění mě nezajímá. Také nejezdím sám a o to více musím být ostražitý, protože zodpovídám za spolujezdkyni. Proto jezdím převážně dle pravidel. Ale musím říct, že těch nebezpečí co číhá na silnici je velmi mnoho. Mnoho řidičů opovrhuje motorkou a nepovažuje jí za plnohodnotného účastníka provozu a tak se také k nich chová. Mnohokrát jsem zažil, kdy s autem do mě chtěli najíždět a to bez jakéhokoliv důvodu! Nedávání přednost, dle pravidel, tak o tom ani nemluvě. Jakmile vidí jen motorku, tak si mnohdy řidiči aut myslí, že těm nemusí dávat přednost. A pak jsou provokatéři, kteří jakmile vidí motorkáře, tak začnou být agresivní a motorkáře ohrožovat. Žádný řidič auta si neuvědomí, že stačí jen nepatrný kontakt s motorkou a motorkář padá. Je to velmi nebezpečné. Čeští řidiči aut by si měli zajet třeba do Itálie a podívat se, jak se má správně na silnici chovat, jak neohrozit i motorkáře. Doufejme, že na silnicích bude minimum smrtelných nehod a to na jedné i druhé straně.

capitan_jorge ( 27. října 2013 12:47 )

Motorkáři se na silnicích chovají neukázněně až divoce, jezdí na hranici nebo až za hranicí svých možností a předvádějí se. Pak se nelze divit statistikám, že mají vysokou úmrtnost. Protože jezdí rychleji, než je dovoleno a dělají kraviny, nepozorní řidiči aut je často smetou. Zlozvyk motorkářů je používání dálkových světel, kterými oslňují i ve dne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání