Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka, která otrávila Aničku fridexem: Pořezala si předloktí

Autor: lvi, hra - 
12. května 2014
12:57

Bestie! Třiadvacetiletá Anna J. se pokusila zavraždit svou tříletou dceru Aničku. Do jogurtu a vody se šťávou ji nalila fridex. Dívka díky včasnému zákroku lékařů přežila. Přivolal je otec dívky Martin. I jeho smrtícím koktejlem přiotrávila. K soudu dnes přišla s odhaleným předloktím. Kromě vytetovaného jména manžela, bylo celé pokryté hlubokými jizvami po sebepoškozování.

Obžalovaná dnes před soudem k okolnostem spojených s lednovou událostí nechtěla vypovídat. "Strašně toho lituji, strašně mě to mrzí. Dceru miluju, udělala bych pro ní cokoliv," řekla jen. Přesně nedokázala vysvětlit, proč se pro tento čin rozhodla. Soudní znalec z oboru psychologie, respektive psychiatrie ale poukázal na fakt, že pokus o vraždu byl úkladný. Matka prý z dcery cítila, že ji nemá ráda a když před třemi lety rodina prodala auto, matka malé Aničky si fridex uchovala. Možná pro svého manžela, později pro Aničku.

Ačkoli Jana J. trpí těžkou poruchou osobnosti, má sklony ke lhaní a špatně vychází s okolím, není duševně nemocná a údajně svůj čin naplánovala, respektive byla při smyslech, když smrtící směs připravovala.

Své dceři nejprve přimíchala fridex do jogurtu. Dítě jej snědlo a žena navíc ještě přilila fridex do vody se šťávou. Dcera ji odmítla pít, stěžovala si, že jí nechutná.

Prapůvod v dětství?

Žena před soudem uvedla, že byla ve svém životě zklamaná. Vyprávěla, jak ji nejprve týral její adoptivní otec a klidné chvíle jí prý ne vždy poskytovalo i manželství. "Ze začátku byl vztah v pořádku. Ale když se nám narodila dcera, tak mě manžel bil, nadával mi. Podala jsem i několikrát trestní oznámení na policii," řekla obžalovaná.

Uvedla, že několik let podstupuje různé psychiatrické léčby. "Když jsem byla dítě, trpěla jsem hyperaktivitou. V poslední době jsem se léčila kvůli depresím," uvedla. Dodala, že se několikrát pokusila o sebevraždu.

Její muž Martin, který před soudem vypovídal jako svědek, se kvůli depresím také v minulosti léčil. Uvedl, že manželství mu přišlo jako celkem bezproblémové, nicméně k inkriminované události se stejně, jako žena odmítl vyjádřit. "Párkrát jsme se pohádali, ale to všechno bylo v mezích," uvedl. Na dotaz, zda svou manželku někdy fyzicky napadl, odpověděl, že ano. "Občas se to stalo," řekl před soudem.

Líčení pokračuje v úterý, kdy senát možná vynese rozsudek.

szyslak ( 12. května 2014 13:24 )

K cemu je dobra, kdyz se ani poradne poskodit neumi.

api11111 ( 12. května 2014 13:15 )

mala si podrezať hrdlo

xxxx678 ( 12. května 2014 13:04 )

To slovo "matka" tam snad ani nedávejte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání