Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Soud s travičkou: Chrání příbuzní matku, která otrávila dceru fridexem?

Autor: lvi - 
8. května 2014
16:16

Už v pondělí začne krajský soud v Českých Budějovicích projednávat případ pokusu o vraždu vlastní dcery fridexem, kterou měla v lednu tohoto roku spáchat třiadvacetiletá Anna J. Té hrozí za hrůzný čin 15 až 20 let vězení, popřípadě až výjimečný trest. Její odsouzení ale může bránit neposkytnutí výpovědi jejich blízký a manžela!

Podle zdroje serveru deník.cz je to bohužel reálná možnost. Blízcí obžalované Anny totiž zřejmě dosud odmítají před soudem vypovídat a vyvstávají spekulace o tom, zda mají skutečný zájem o potrestání jejího pokusu o vraždu 3,5leté Aničky.

Výpovědi svědků a soudního znalce jsou přitom v rámci procesu zcela určující. Svědci mají právo výpověď před soudem odmítnout pouze ze dvou důvodů. Prvním je právě úzký příbuzenský vztah k obžalovanému, druhým obava z přivodění trestního stíhání sobě samým nebo svým blízkým.

Nepodání výpovědí by brzdilo proces

Zmíněné hlavní líčení je plánováno zatím na dva dny a jeho průběh je do značné míry odvislý od avizovaného faktu, zda svědci skutečně nebudou chtít vypovídat. V případě, že by nakonec k výpovědím přistoupili, měl by soud zřejmě velmi rychlý průběh.

Incident, při němž matka podala své dceři do jogurtu smrtící přísadu v podobě fridexu, se odehrál z kraje tohoto roku. Podezřele vypadající směsi si všiml až otec dítěte, který okamžitě informoval policii a zavolal lékařskou pomoc. Dívenku doktoři zachránili díky včasnému převozu do Prahy. Otec, který jogurt rovněž pozřel, přežil rovněž díky pobytu ve specializovaném zařízení v pražském Motole.

jana999 ( 9. května 2014 08:53 )

a nebo ten fridex dal do jogurtu on, aby se zbavil manželky, trochu divné, mě by teda nenapadlo, že je v jogurtu smrtící látka, za jedno jsem nikdy fridex neochutnala, spíš bych šla k doktorovi, než volala policii,

trinni ( 9. května 2014 00:04 )

Ano. Tatínek sbalil hned jinou babu. Kdo asi té malé nabulíkoval, že si najdou jinou maminku?

andrae ( 8. května 2014 23:46 )

Nejspis chteji holcicku usetrit na pristich 20 let stigmatu ditete, jenz ma matku ve vezeni. Nemusim s tim souhlasit, ale je to jejich pravo.

andorea ( 8. května 2014 18:00 )

Pokud jde o blízké příbuzné, tak právo nevypovídat prostě mají, ať se nám to líbí nebo ne. I když nepůjdou vypovídat, tak to ještě nemusí znamenat, že s činem souhlasí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání