Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová fakta o smrti kmotra Housky: Víme, co vrah dělal v jeho ulici!

Autor: ČTK, ljš - 
27. března 2014
10:03

Náhodné setkání, které skončilo vraždou. To je nadále oficiální verze případu smrti kmotra Housky (†51), které ale nevěří ani mnozí vyšetřovatelé. Policie nyní chystá rekonstrukci, která má pachatelovu verzi ověřit. Ten tvrdí, že slepou ulicí, kde vlivný lobbista bydlel, procházel, protože v okolí hledal práci.

Podle serveru Česká justice nyní policisté chystají rekonstrukci činu, aby tak rozptýlili pochybnosti, zda je verze zadrženého muže o náhodném setkání ukončeném střelbou věrohodná. "V případech, kdy se pachatel k činu dozná, je rekonstrukce nástrojem, jak ověřit jeho výpověď s dalšími důkazy, které byly zajištěny na místě činu," řekl krajský státní zástupce Jan Jakovec.

Obviněný muž, kterým je Michal K. z Krupky na Teplicku, dosud nebyl trestán. Paralyzér a krátkou pistoli ráže devět milimetrů u sebe prý nosil běžně. Podle policejních zdrojů neměl vazby na Chomutov, v okolí místa činu prý hledal práci. Po vraždě byl podle policejních zdrojů v domě, který Houska obýval se svou partnerkou, nic ale neukradl. "Pravděpodobně se šel přesvědčit, zda tam nebylo záznamové zařízení kamer instalovaných na domě," řekl už dříve policejní zdroj.

Klíčovou stopou vedoucí k podezřelému byl podle kriminalistů paralyzér, který zůstal na místě činu. Policie na něm našla stopu DNA, která vedla právě k Michalovi K.. Kriminalisté by podle šéfa vyšetřovacího týmu Martina Charváta pachatele dopadli, i kdyby se nepřiznal. "Poprvé jsme se s ním setkali 8. ledna, kdy nám proběhl sítem prověřovaných osob, a 20. ledna se stal naším hlavním podezřelým, protože jsme obdrželi výsledek genetického zkoumání," řekl už dříve Charvát.

Houska byl zastřelen loni 18. listopadu u vily v Chomutově, kde žil s bývalou ústeckou hejtmankou a současnou náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou (ČSSD). Jeho tělo našel podnikatel, spoluvlastník stavební společnosti RRR s.r.o. Vlastimil Rindoš, který s ním měl domluvenou schůzku. Michala K. zadržela policie až 12. března. K činu se přiznal a odevzdal i vražednou zbraň. Housku zastřelil čtyřmi ranami.

Video  Pohřeb kmotra Housky: Přišla i Fibingerová  - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

ruudazvostravy ( 27. března 2014 18:53 )

Ale noyó,my to výme uš dávno,co scháněl ten ynkrymynovaney vrach.Von totiš vot rána neměl co do hubi a měl chuť na vipečeney rohlýk.A dyš vyděl,že uš zbeyvay f regále yen Houski,tak se s tím nes.ral a dal rounou dělovou ránu.

1946 ( 27. března 2014 17:14 )

1946 ( 27. března 2014 17:13 )

Fibingerová ten škleb. Jestlipak také takhle brečela když její mužík zabil člověka?

tenzmrtodvedle ( 27. března 2014 16:59 )

Hledal pekare,byl tam pro housku..

tenzmrtodvedle ( 27. března 2014 16:59 )

Je to ex vojak.Ty jsou v dnsni dobe vsichni evidovani. Oni si totiz zlocincy casto ex vojaky vybiraji k nejruznejsim "pracim" To vite,ne kazdy ma vojensky vycvik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání