Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba v moskevském metru: Muž zůstal ve vagonu s kulkou v obličeji!

Autor: tas - 
24. listopadu 2013
16:19

Moskva zažila další střelbu v metru. Zatím neznámí pachatelé se nerozpakovali a před zraky dalších cestujících napadli muže v metru. Toho postřelili do obličeje a břicha. A co bylo motivem útoku?

V moskevském metru zažili cestující pořádné vzrušení. Muž a jeho komplic totiž napadli ve vlakové soupravě metra jiného cestujícího. A to vše před zraky bezpečností kamery, která celý útok zaznamenala.

Video ukazuje, že 30letý Dagestánec a dvojice mužů po sobě koukala již během jízdy. Po pár sekundách se napadený přesunul k útočníkům, nejspíš proto, aby si s nimi celou situaci vysvětlil. Starší ze dvojice útočníků ale na nic nečekal, začal mladého muže kopat a mířit mu zbraní na hlavu. Dokonce zbraň použil a střelil ho z bezprostřední blízkosti.

Druhý, mladší, z dvojice mužů jen nečinně přihlížel. Když však metro přijíždělo do stanice, mladší útočník se chtěl jistit a  vytáhl z pod bundy zbraň, něco Dagestánci řekl a nepřestával i nadále mířit. Po otevření dveří metra dvojice útočníků poklidně vystoupila a ztratila se neznámo kam.

Napadený skončil s vážně poškozeným obličejem v nemocnici, kulka mu zůstala v čelisti. Po útočnících policie pátrá.

Důvod napadení bude mít nejspíše rasistický podtext. Rusko se totiž dlouhodobě potýká s nesnášenlivostí jednotlivých etnických menšin žijících na jeho území. Útok se stal čtvrt roku před začátkem ZOH v Soči a vzbuzuje tak obavy, aby se podobné útoky neopakovaly i v průběhu tohoto sportovního svátku.

namoroman ( 24. listopadu 2013 20:26 )

Slovenští politici bijí na poplach a straší ohněm pekelným-jo mají bobky aby nepřišli o koryta a nemají argumenty, které by mohly obstát proti Kotlebovi. Romskou otázku mají na háku a jen předstírají, že mají něco zájem řešit-tak jako u nás

bizon_pepa ( 24. listopadu 2013 20:14 )

No jo, rusáci.

osel ( 24. listopadu 2013 19:50 )

Som celkom rad, ze sa kyvadlo presuva, a konecne sa bude pisat o extremistoch: ale ludskopravnych extremistoch. Ked vacsina zvolila Kotlebu, tak to je vlastne mainstream, a extremisti su prave ti, ktori by chceli zivit neprisposobivych na cudzie utraty.

namoroman ( 24. listopadu 2013 19:12 )

A Kotleba o kterém se píše, že je slovenský nacista nemá zase diskuzi...jako vždycky když se píše o cigánech-to už je trapné a ubohé... Blesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání