Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zavražděný kmotr Houska: Obíral firmy o peníze! Našel ho muž, kterému prodělal 600 tisíc

Autor: František Prachař, lac - 
24. listopadu 2013
05:00

Zavražděný Roman Houska (†51) připravil několik firem o peníze. Blesku se podařilo zjistit, že například firma RRR Vlastimila Rindoše (45, ČSSD), který mrtvého Housku v pondělí našel, přišla kvůli pletichám s ním o šest set tisíc korun!

Zdroj, který situaci zná, tvrdí, že tehdejší vedení radnice v Klášterci nad Ohří s vazbami na Rindošovu firmu RRR a Housku dohodlo stavbu tribuny místního fotbalového stadionu. Vaňhová, původem z Klášterce, ze svého tehdy hejtmanského fondu na akci slíbila uvolnit 1,2 milionu korun. Obnos však nemohl být vyplacen najednou, tak ho intrikáni rozdělili napůl počítajíce, že Vaňhová v krajských volbách 2012 znovu obsadí křeslo hejtmanky a peníze z hejtmanského fondu dosype.

Stavební firma RRR tudíž provedla zbylou polovinu prací na své náklady. Vaňhová se však hejtmankou nestala a i na klášterecké radnici se do čela dostala opozice. „A město nemůže nic proplatit, protože chybí objednávka na těch 600 tisíc korun,“ dodal zdroj.

Nyní je na policii, aby zjistila, kolik podobných případů v souvislosti převážně se stavebními zakázkami v kraji je. A komu kvůli tomu takzvaně bouchly saze a Housku při schůzce zastřelil. Verzi nájemné vraždy kriminalisté totiž opustili a spíš čekají, že se někdo přijde přiznat, že střílel v sebeobraně.

Co policie ví o vraždě Romana Housky

■ Houska chodil ozbrojený revolverem ráže 9 mm.

■ S obchodními partnery si dával schůzku mimo domov, jen ty nejbližší zval k sobě domů.

■ Vrah vystřelil 4x, třikrát zasáhl – dvě rány šly do hrudníku, jedna do spánku oběti.

■ Podle způsobu provedení jednal pravděpodobně v afektu.

■ Policie zbraň nemá, ani nábojnice.

■ Plachtu, kterou Housku přikryl, nejspíš vrah vyndal ze svého auta.

dandisv ( 26. listopadu 2013 23:36 )

tak jak si žil Houska s Vaňhovou,si žije každý druhý podnikatel a ti co šidí stát na daních i o mnoho lépe a každýmu je to fuk....jen ti neschopní,zakomplexovaní ubožáci,co v životě nic nedokázali, sedí doma na zadku a čekaj,kdy jim přijde podpora,aby mohli jít do hospody nebo hrát automaty,tu plácaj bláboly ze závisti.....Všichni jste mediální ovce a maj vás tam,kde chtějí mít a vy si najivně myslíte,že tu máte svobodu slova.

jity ( 25. listopadu 2013 12:43 )

Máš pravdu a k tomu dřevěnej spacák.

salto ( 25. listopadu 2013 07:58 )

On si to ten nenažraný dobytek neuvědomuje, ale nakonec každému z nich stačí 2x1x2 metry (do země).

alenealejo ( 24. listopadu 2013 20:33 )

Ozaj... neviete čo je s Petrom Kramným? Už sa skončil jeho príbeh?Dlho sme nič nepočuli,nevideli,nečítali....

illis ( 24. listopadu 2013 19:03 )

Možná jeho rodina protestovala , jak Radovánkovi diskuze ubližují, protože on je takový hodný a skromný . Ať už ho zavřou, zabaví veškerý majetek, konta v zahraničí a jeho ženuška ať jde konečně do práce a potom si může klidně koupit dalšího žraloka do domácího akvária .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání