Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Proč popravili kmotra ČSSD Housku: Tajné kšefty s policií!

Autor: oj - 
21. listopadu 2013
08:40

Policie stále neví, kdo v pondělí večer zabil šedou eminenci ČSSD Romana Housku (†51). Síť se ale zřejmě začíná pomalu stahovat. Způsob vraždy totiž ukazuje spíše na afekt než na práci profesionálního nájemného vraha. Jeho smrt by mohla souviset s tím, že severočeský kmotr údajně donášel policii na své konkurenty.

Podle informací Blesk.cz měl Houska v těle čtyři kulky, což ukazuje spíše na střelbu v afektu. Po vraždě si dal navíc vrah práci s tím, aby tělo zakryl plachtou. "Profesionál se obvykle nezdržuje na místě činu. Odvede svou práci a zmizí. Nezáleželo by mu na tom. To spíše odkazuje na to, že se oběť s vrahem znala," řekl MF Dnes jeden z kriminalistů.

Houska donášel policii

Houska poslední dobou začal přicházet o svůj vliv. Lidé kolem něj navíc začali být ohrožováni vyšetřováním policie. Podle informací Práva, proto začal donášet policii na své konkurenty. „On postupně ztrácel půdu pod nohama a řešil to mimo jiné tak, že začal donášet policii,“ řekl deníku jeho zdroj. To vše naznačuje, že kmotrova vražda není prací nájemného vraha.

Žádného podezřelého kriminalisté zatím nemají. Podle dozorujícího státního zástupce Vladimíra Jana teď vyšetřovací tým vyhodnocuje důkazy, které zajistil v úterý v Houskově vile a prověřuje také to, co jí řekli svědci. Podle policejních zdrojů kriminalisté několik hodin mluvili s Houskovou partnerkou Janou Vaňhovou i s podnikatelem Vlastimilem Rindošem, který Houskovo tělo našel. "V současné době jsou vypracovávány vyšetřovací verze, které pak budeme prověřovat," doplnil Jan. Kriminalisté zatím nevyloučili ani to, že by vražda mohla souviset s Houskovým politickým angažmá.

Housku zastřelil neznámý pachatel v pondělí u vily, kde žil s partnerkou, bývalou hejtmankou a současnou náměstkyní ústeckého hejtmana Vaňhovou. Jeho tělo našel podnikatel, spoluvlastník stavební společnosti  Vlastimil Rindoš, který měl s Houskou domluvenou schůzku.

illis ( 21. listopadu 2013 20:12 )

morouska Správně je "nepřibyly" a piš prosím háčky a čárky, prosím

illis ( 21. listopadu 2013 19:36 )

ninunka Ptala jsi se, zda už peču cukroví, ještě ne, až koncem prvního týdne v prosinci. Máme rádi čerstvě napečené, hodně plněné krémem a další dobrůtky. Měj se hezky, dnes tady v Chomutově počasí na baterky, vybité. Já chci sluníčko .

ninunka ( 21. listopadu 2013 17:09 )

ninunka ( 21. listopadu 2013 17:05 )

ninunka ( 21. listopadu 2013 17:03 )

Zobrazit celou diskusi