Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda kmotra Housky: Vaňhová doma trpí. Dům smrti chce prodat!

Autor: lac - 
25. listopadu 2013
05:00

Smrt šedé eminence ČSSD Romana Housky (†51) na jeho partnerku exhejtmanku Ústeckého kraje doléhá po týdnu stále silněji. Při odchodu z domu musí projít kolem místa vraždy před garáží. Honosnou vilu zatíženou hypotékou s měsíčními náklady kolem dvaceti tisíc korun chce prý prodat.

„Nikomu by nebylo příjemné chodit kolem místa, kde zavraždili partnera. Doma se to sice snažila udělat příjemné, aby se tam hlavně dcera Housky, která tam s ní dál po smrti táty žije, cítila lépe. Pro obě je to těžké,“ zdůvodnil úvahu vdovy po Houskovi zdroj z jejího okolí.

Měsíční náklady na rozlehlý dům jsou vysoké. Na prodej vily budou nejspíš tlačit i Houskovy dvě starší dcery. Polovina nemovitosti je napsána na Vaňhovou, druhá však na Houskovu matku a jejich babičku. Ta žije v domově důchodců. Odkud jí starší z dcer v noci vraždy odvezla k sobě domů. Zda bude pohřeb veřejný, či s ohledem na okolnosti, v kruhu rodinném, není zatím známo.

Vyřizování účtů?

Housku minulé pondělí v podvečer kdosi zastřelil před jeho garáží. Policisté ustoupili od verze nájemné vraždy a podle zdroje blízkého policii šlo o vraždu v afektu. Nejspíš kvůli planým slibům přísunu peněz z veřejných zdrojů.

Vlivný pár poté, co se po krajských volbách v listopadu 2012 Vaňhová nedostala zpět na post hejtmana, ztratil vliv. Vaňhová nyní s prodejem vily prý plánuje odchod do politického ústraní.

gabcakovamatinka ( 25. listopadu 2013 15:17 )

To byla kombinace páni! Vlyvný podnikatel a (teď už ex) hajtmanka. Dostali se ke korytu. Houska donášel firmy a Vanhová penízky ze státního aby se tam mohli proprat. Dojná kráva jí lehla, penízky se neposypou.

josifekzkotviny ( 25. listopadu 2013 09:37 )

ta paní Vaňhová má silnej sexepíl...

hofihofi ( 25. listopadu 2013 08:46 )

Nezvan zase tak moc, pulka baraku, to snad dela kazdej, tak zase nedelaj aferu.

moiaza ( 25. listopadu 2013 08:31 )

Malý a útulný domeček. Skoro bych řekl, domeček chudých. Je vidět, že politici by si zasloužili větší platy.

prycsvladou ( 25. listopadu 2013 08:17 )

je to kujva

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání