Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zavražděný politik Vytopil: Pohřbili ho tajně!

Autor: op, ljšk - 
7. prosince 2011
15:44

Zavražděný brněnský místostarosta Aleš Vytopil (†36) z ODS měl minulý pátek pohřeb! Obřad byl podle zdroje obeznámeného s případem utajený a pohřeb vypravený vdovou proběhl zřejmě jen v rodinném kruhu.

Přestože Vytopil před smrtí udržoval milenecký poměr s Pavlou A. (28), veškeré vyřizování jeho pohřbu bylo na manželce Silvě. Jak se Blesk.cz dozvěděl od zdroje obeznámeného s případem, snažila se rodina jeho konání maximálně utajit.

Z vraždy politika, který zmizel 9. září v Mariánském údolí v Brně, policie koncem listopadu obvinila exmanžele Radku (45) a Filipa O. (37). Ten je přítelem Vytopilovy milenky Pavly A.

Tělo židenického místostarosty, který chtěl být podle šéfa kriminalistů Antonína Hrdličky čtvrtým vrcholem milostného trojúhelníku, našli policisté 24. listopadu v lesíku mezi Ivančicemi na Brněnsku a Moravským Krumlovem-Polánkou na Znojemsku.

Hlava oběti se ještě nenašla

Podle ředitele jihomoravské policie Tomáše Kužela byla mrtvola poškozená. Tělo zavražděného politika, který byl údajně zastřelen pistolí s tlumičem, mělo uříznutou hlavu!

„Hlava se ještě nenašla,“ potvrdil zdroj obeznámený s vyšetřováním případu. Totožnost Aleše Vytopila policie po nálezu jeho mrtvoly ověřila testy DNA.

Obviněnou dvojici bývalých manželů poslal Městský soud v Brně koncem listopadu do vazby. Filip O. si proti tomu okamžitě podal stížnost. Tu bude řešit brněnský krajský soud. „Spis je na cestě k odvolacímu soudu, čekáme, až se vrátí doručenka,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí městského soudu Gabriela Stočková.

Motivem vraždy byly osobní vztahy

Oběma obviněným hrozí za vraždu až osmnáct let vězení. Motivem zločinu byly podle vyšetřovatelů hlavně složité osobní vztahy mezi obětí, trestně stíhanou dvojicí exmanželů a Pavlou A.

Dalším motivem vraždy však mohla být roční dcerka Pavly a Filipa. Vytopil totiž dokázal milenku a její dvě děti finančně zajistit, což se zadluženému Filipovi moc nedařilo.

A dosud se také nenašlo 200 tisíc korun, které v den vraždy vybral Vytopil s Pavlou. Šlo o jejich obchodní podíly společné firmy, která v Hrotovicích na Třebíčsku provozuje dvě hospůdky.

vseznaleksenior ( 7. prosince 2011 16:55 )

Nasadil bych sensibila.. Dneska jsem slyšel samou chválu.. Jestli by se k tomuhle ovšem propůjčili..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání